Keresési találatok erre a cimkére: vadkerítés

Rókacsapdával ejtette el a védett madarakat

Mozgásérzékelő vadkamera rögzítette a hivatásos vadász természetkárosítását – írja a police.hu.  Az ügyében a nyomozást befejezték.

Tovább >>>

Amerikai bútorgyártócég létesít üzemet Ukrajnában

A Ternopil megyében lévő Kremenec településen hoz létre gyártó üzemet a Home Essentials nevű, amerikai bejegyzésű globális vállalat - jelentette be a cég ukrajnai leányvállalatának képviselője. 

Tovább >>>

80 éves tölgyfát rongált meg – Keresik a tettest

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője százezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki a csopaki strand területén lévő körülbelül 80 éves tölgyfát megrongáló elkövető azonosítása és elfogása érdekében.

Tovább >>>

Idén is az erdőgazdaság karácsonyfái teszik szebbé az egri kórházat

Ahogy arról mi is mindig beszámolunk, az Egererdő Zrt. évek óta hozzájárul az Egri Markhot Ferenc Kórházban gyógyulók és az ott dolgozók meghitt karácsonyi ünnepéhez.

Tovább >>>

A nemzeti parkokból lopják a fát a svédek, hogy fűteni tudjanak

A tűzifa hiánya és a megnövekedett rezsiköltségek miatt egyre több a fatolvaj Svédországban – hívja fel a figyelmet a V4Agency. A beszámolók szerint az utóbbi időben a látogatók számára a tűzrakáshoz kikészített fák mellet már a kidőlt fákat is ellopják.

Tovább >>>

Álláshirdetés – Hossztolót és erdészeti munkatársat keres a Zalaerdő

A Zalaerdő Zrt. munkatársakat keres Zalaegerszegi és Lenti Erdészetébe az alábbi pozíciókban.

Tovább >>>

Erdőtüzek tombolnak Spanyolországban

Komoly erdőtüzek lobbantak fel a spanyolországi Baszkföldön. Volt, akit evakuálni kellett, a füst miatt pedig a légi forgalmat is korlátozzák - tudósít az esetről az Euronews nyomán a napi.hu.

Tovább >>>

Felújították Muck Endre erdőgondnok emlékművét

Egyedülálló kezdeményezés és összefogás jellemezte Muck Endre emlékművének felújítását. A soproni vállalkozói közösség a Tanulmányi Erdőgazdasággal együttműködésben pénzt, időt és energiát nem sajnálva hozta rendbe az erdő atyjának emléket állító műemléket.

Tovább >>>

Rövidhír: zökkenőmentes a hatósági áras tűzifa kitermelése a TEAG Zrt. erdészeteinél

A kormány által meghirdetett Tűzifaprogramban az állami erdőgazdaságok mellett a TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. is közreműködik. Nagy az érdeklődés, az vásárlók száma várakozásokon felüli .

Tovább >>>

Továbbra is az éves erdőgazdálkodási terv alapján végzi a munkát a Gyulaj Zrt.

A gáz egy bizonyos fogyasztási szint fölött drágább lesz, és a háborús helyzet miatt szállítási problémák is előfordulhatnak. Emiatt a tűzifa iránti igény megháromszorozódott, ráadásul hátartásonként 10 köbméterhez hatósági áron lehet hozzájutni. Mindezeket látva nem véletlen, hogy nagy a nyomás az erdőgazdaságokon. A Gyulaj Zrt. vezérigazgatója, Gőbölös Péter nyilatkozott a teol.hu Tolna megyei hírportalnak.

Tovább >>>

Vadriasztó prizmákat helyeztek ki Zala megyében

Vadriasztó prizmákat helyeztek ki az éjszakai vad-gépjármű ütközések megelőzése érdekében a 74-es főút palini elkerülő szakaszán a Zalaerdő Zrt. munkatársai. Tovább >>>

A költséghatékony gyérítések mesterei mutatkoztak be a mecseki erdőben

2022. június 23-án a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, illetve az Országos Erdészeti Egyesület Gépesítési Szakosztályának támogatásával szakmai napot tartott a Mátyás Fakereskedő Kft. Az erdészeti gépbemutató helyszíne az Árpádtetői Erdészet területén, Mánfa és Sikonda közelében volt.Tovább >>>

Tűzesetek az erdőben: erdészek és tűzoltók közösen gyakorlatoztak

Erdőgazdálkodási szakemberekkel tartott közös szakmai napot a katasztrófavédelem április 7-én Soponyán. A fórum első felében az erdőtüzek kockázatáról és a tűzoltási taktikákról tartottak előadásokat. Délután egy szimulált tűzeset felderítési, megközelítési lehetőségeit gyakorolták a képzésen résztvevő erdőgazdálkodók, valamint a hivatásos és önkéntes tűzoltók. Tovább >>>

A bambuszból készített brikett lehet a megoldás

Uganda egyik legnagyobb környezeti kihívása a megfizethető, tiszta tüzelőanyaghoz való hozzáférés. Erre jelenthet megoldást egy helyi innováció, amely során bambuszból készítik el az éghető brikettet.Tovább >>>

Semjén: az erdőtelepítés mellett csak érvek vannak, ellenérvek nincsenek

"Az erdőtelepítés talán az egyik olyan dolog az életben, ami mellett minden érv van, vele szemben semmilyen érv nincs" - fogalmazott a miniszterelnök-helyettes a Vadex Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. Fejér megyében végzett mintafásítási programjának hétfői átadó rendezvényén. Tovább >>>

<< < 2. / 19. oldal > >>