Keresési találatok erre a cimkére: tűzifa

Új törvénymódosítás védi az erdőket

A magyar erőgazdálkodás szabályozása Európa legszigorúbbjai közé tartozik. Ennek köszönhető, hogy az elmúlt évtizedekben folyamatosan nőtt Magyarországon az erdőterületek aránya, és európai léptékben az egyik legnagyobb erdőtelepítési és fásítási program zajlik hazánkban. Léteznek azonban olyan beruházások, ingatlanfejlesztések, illetve igénybevételek, melyek erdőterületeket is érintenek, az erdőtörvény júliusi módosítása pont ezen a téren hozott örvendetes változásokat.

Tovább >>>

Új darugeneráció rönkszállításhoz a Palfingertől
Támogatott tartalom

Új darugeneráció rönkszállításhoz a Palfingertől

A kölcsönös bizalom szellemében, ügyfeleivel való szoros együttműködéssel a PALFINGER EPSILON-nak sikerült átvennie az előző darusorozata legjobb tulajdonságait, és ötvözni azokat a legújabb technológiai fejlesztésekkel.

Tovább >>>

Vadgazdálkodási igazgatási szakmérnök szakirányú képzés indul

Egy jó szakember sosem hagyja abba a tanulást. A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán sokszínű  szakirányú továbbképzés indul szeptemberben, vadgazdálkodási témakörben is.

Tovább >>>

A Hawaii-i erdőtűz a legsúlyosabb természeti katasztrófák közt

 A tűzvész sújtotta Hawaii-i szigeten, Mauin változatlanul ezernél több embert keresnek, miközben hétfő estére a halálos áldozatok száma elérte a 99-et.

Tovább >>>

Itt tájékozódhatunk a horvátországi ASP járvány alakulásáról

Településlistával és az EU-s térképes kereső elérhetővé tételével is segíti a magyar gazdálkodókat a Nébih, hogy könnyebben tájékozódhassanak a horvátországi ASP járvány legfontosabb információiról. 

Tovább >>>

Egyre profibbak a tűzifacsalók

Több helyről is jelentették azokat a csalókat a Nébih-nél, akik valósnak tűnő, a szükséges azonosítókkal is ellátott szórólapokon hirdettek tűzifaeladást. A hatósági ellenőrzés végül kiderítette, hogy a szórólapon szereplő minden adat hamis. Az eset is bizonyítja, a csalók egyre jobban igyekeznek a legális kereskedés látszatát kelteni, így a vásárlók részéről ma már elengedhetetlen az éberség és az adatok előzetes ellenőrzése.

Tovább >>>

Másodfokú hőségriasztást rendeltek el

Másodfokú hőségriasztás lépett életbe hétfőn 0 órakor, az egész ország területére érvényes figyelmeztetés szerda éjfélig lesz érvényben.

Tovább >>>

Mezőgazdaság és erdőgazdálkodás - Közös tanfolyamokkal, továbbképzéssel a fejlődésért

Az agrárkutatás legújabb eredményeinek megismertetése céljából együttműködési megállapodást írt alá a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és az Erdészeti Ágazati Tudásközpont Nonprofit Kft. a Soproni Egyetemen.

Tovább >>>

Erdőt is veszélyeztetett a tarlótűz

Tölgyerdő szomszédságában kapott lángra a tarló a napokban a Vas vármegyei Sótony külterületén – tájékoztat a Katasztrófavédelem.

Tovább >>>

Kiégett egy fakitermeléshez használt munkagép (+KÉPEK)

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy fakitermeléshez használt Doosan kotrógép Zala vármegyében – tájékoztat a katasztrófavédelem.

Tovább >>>

Sok napsütés, de zivatarok is várhatók a héten

Változékony idő várható július első hetében: a sok napsütés mellett záporok, zivatarok több helyen és több alkalommal is kialakulhatnak, a hét végére azonban csökken a csapadékhajlam. Többnyire 26-31 Celsius-fok körül alakulnak a csúcsértékek - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Tovább >>>

Kompakt, sokoldalú és csúcsminőségű a SENNEBOGEN 340G rakodó
Támogatott tartalom

Kompakt, sokoldalú és csúcsminőségű a SENNEBOGEN 340G rakodó

A SENNEBOGEN gyár egy stabil és organikusan fejlődő cég, mely egyesíti a hagyományt és az innovációt. Gépeiket öt bajorországi és magyarországi helyszínen fejlesztik és gyártják. Mindig a legmagasabb minőséget és az ügyfél-specifikus megoldásokat kínálják. A gyártó egyedi megoldásokat kínál az erdészeti felhasználók, erdőgazdálkodók, a faipar, a fűrészüzemek, rönktelepek számára minden géposztályban.

Tovább >>>

Záporok, zivatarok jönnek, de marad a meleg idő

Sok napsütés várható a héten, de záporokra és zivatarokra is számítani kell. Kedden egy hidegfront érkezik erős széllel, ezért átmenetileg csökken a hőmérséklet, de többnyire így is 30 Celsius-fok körül alakulnak a csúcsértékek - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Tovább >>>

Tűzgyújtási tilalmat rendeltek el az alföldi térségben

Az elmúlt napok átlagosnál melegebb időjárása miatt az alföldi térség erdőterületein található avar, gyep és tűlevél réteg kiszáradása miatt fokozott tűzveszély alakult ki. A Nébih 2023. június 22-től Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád vármegyékben tűzgyújtási tilalmat rendelt el.

Tovább >>>

Hőségriasztás Olaszországban – A tűzoltók készen állnak az esetleges erdő- és bozóttüzekre

Szardínia szigetén 43 Celsius fokot várnak, és a kánikula egészen a hétvégéig eltart az egész országban az olasz polgári védelem keddi figyelmeztetése szerint.

Tovább >>>

<< < 2. / 48. oldal > >>