Keresési találatok erre a cimkére: smaragd kőris kéregbontó

Az erdőgazdálkodói javaslatok már elektronikusan is benyújthatók

Az erdőgazdálkodói javaslatok ezentúl elektronikus úton is benyújthatók a körzeti erdőtervezéshez – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Földügyi Központ Erdészeti Főosztálya.

Tovább >>>

Zajlanak az erdőfelújítási munkák előkészületei a Tómalmi csemetekertben

A TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. Tómalmi csemetekertjében egész évben azon dolgoznak, hogy az erdőfelújításhoz szükséges fákat megtermeljék.

Tovább >>>

Cél a budapesti erdők ökológiai értékének növelése
Sajtóközlemény

Cél a budapesti erdők ökológiai értékének növelése

Március 21., az erdők nemzetközi napja az erdők egyre növekvő jelentőségére hívja fel a figyelmet. A főváros erdeinek kétharmadát, Budapest zöld infrastruktúrájának legfontosabb, 3600 hektárnyi elemét kezelő Pilisi Parkerdő Zrt. hosszú távú tervet készít a városi erdők átfogó, szisztematikus kezelésére.

Tovább >>>

Erdészeti gépbemutatót tartanak Győr-Moson-Sopron vármegyében

Az Agrárgazdasági Kamara, az IG+JM Kft., és az OEE Erdészeti Gépesítési Szakosztálya szakmai rendezvényt szervez, melyen erdészeti gépeket mutatnak be gyakorlatorientáltan. A gépbemutató célja az IGJ erdészeti gépprogram elméleti és gyakorlati bemutatása, melynek során a résztvevők korszerű hazai erdészeti gépeket, gépesítési rendszereket ismerhetnek meg.

Tovább >>>

22 millió hektárral nőtt Kína erdőterülete az elmúlt évtizedben

Kína erdőterülete 22 millió hektárral nőtt az elmúlt évtizedben – derül ki a Nemzeti Erdészeti Hivatal (NFGA) jelentéséből. A növekedés jelentősen javította az ország ökológiai környezetét, ami azért sem meglepő, mert ez a mennyiség a világ új erdeinek negyedét jelenti.

Tovább >>>

Elektromos rönkszállítót teszteltek erdei környezetben

Első alkalommal teszteltek elektromos rönkszállító teherautót erdei körülmények között Svédországban.

Tovább >>>

Biomassza alapú energiaelőállításra áll át az Oroszlányi Erőmű

Az Oroszlányi Erőmű 2024 első félévében korszerű, környezetbarát biomassza alapú erőműként csatlakozik újra az országos áramszolgáltatók köréhez, illetve látja majd el távhővel Oroszlány és Bokod térségét – írja az ORIGO. A 2015 decemberében leállt Oroszlányi Erőmű a Veolia és a CHP-Erőmű érdekeltségeként az ötödik olyan erőműfejlesztés lesz Magyarországon, amelyben a korábbi szén- illetve vegyes tüzelésű technológiát felváltja a fluidágyas biomasszatüzelésű rendszer. A két korszerű kazán üzembe állításának tervezett időpontja 2024 első illetve második negyedéve - áll az erről kiadott közleményben.

Tovább >>>

Kutatás a dámszarvas állományáról és hasznosításáról Európában
Sajtóközlemény

Kutatás a dámszarvas állományáról és hasznosításáról Európában

Idén tíz éve ünnepeljük a Vadvilág Világnapját. Az ENSZ 2013-ban nyilvánította március 3-át jeles nappá, Földünk vadállat- és növényvilágának megőrzése, valamint a vadvilág fennmaradását fenyegető veszélyek csökkentése és elkerülése érdekében. A világnapot a veszélyeztetett állat- és növényfajok nemzetközi kereskedelmét szabályozó Washingtoni Egyezmény (CITES) aláírásának napja – 1973. március 3. – alapján jelölték ki.

Tovább >>>

Vajdaság Európa legkevésbé erdős területe

Vajdaság területének kevesebb, mint a 7 százaléka erdő, ezzel Európa legkevésbe erdős területe. A vajdasági önkormányzatok többsége egyáltalán nem foglalkozik ezzel a problémával, és ritkán indulnak a tartomány erdősítési pályázatain – derül ki a Pošumimo Vojvodinu (Erdősítsük Vajdaságot) hálózat kutatásából, melyről a Szabad Magyar Szó írt bővebben.

Tovább >>>

Pályázat a Budafai Vadászház felújítására

A Zalaerdő Zrt. nyílt, egyfordulós pályázatot hirdet a Budafai Vadászház felújítására.

Tovább >>>

Az urbanizáció hatásai a talajfaunára

Gyökeresen átalakítja a városiasodás az élőhelyeket - derül ki abból a kutatásból, amelyet az ELKH Ökológiai Kutatóközpont, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem és a dániai Aarhus Egyetem munkatársai végeztek.

Tovább >>>

Gyorsabban nőhetnek a sarkvidéki fák a klímaváltozás miatt?

Egy nemrégiben közzé tett kutatási eredmény szerint a felmelegedés hatására a sarkvidékek erdőségei 2050-ben akár 20 százalékkal is gyorsabban növekednek majd – hívja fel a figyelmet a National Geographic.

Tovább >>>

Lúdállományban mutattak ki madárinfluenzát Bács-Kiskun vármegyében

Hetekkel a körzetek feloldása után ismét a madárinfluenza jelenlétét igazolta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Bács-Kiskun vármegyében. Az állategészségügyi hatóság kijelölte a védő- és megfigyelési körzeteket, valamint megkezdődött az érintett lúdállomány leölése is.

Tovább >>>

Vadász karikatúra, trófea- és solymászbemutató – Ha február, akkor FeHoVa!

Több, mint 200 kiállító, számos programhelyszín, hagyományos bemutatók, versenyek, trófeák, kutyák, madarak, pergető medence, óriás akvárium, fárasztó szimulátor, újdonságként pedig aukció, karikatúra képek és horgász tiktokerek várják a kicsiket és nagyokat. Februárban irány a FeHoVa!

Tovább >>>

Levágták az elpusztult dámszarvas fejét – lebuktak a rendőrök előtt

Levágott dámbikafejet találtak a rendőrök egy autó csomagtartójában egy közúti ellenőrzés során Tolna vármegyében – hívja fel a figyelmet a police.hu.

Tovább >>>

<< < 3. / 137. oldal > >>