Keresési találatok erre a cimkére: RENEXPO

Országszerte zivatarokra figyelmeztetnek

Zivatarveszély miatt az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki keddre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Tovább >>>

A medvepopulációról és a törvénytelen fakitermelésekről tájékozódik az Európai Parlament

Romániában tesz látogatást hétfőtől csütörtökig az Európai Parlament petíciós bizottságának küldöttsége, hogy a medvetámadásokról és az illegális fakitermelésekről tájékozódjon – közölte Vincze Loránt RMDSZ-es európai parlamenti képviselő.

Tovább >>>

Hűvös, csapadékos idővel kezdődik a hét

A hét elején folytatódik a csapadékos, hűvös idő, de a hét második felében csökken a csapadékhajlam és több órára kisüt a nap – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Tovább >>>

„Ennél többre vagyunk képesek” – A jövőre koncentrál a magyar fakitermelő válogatott

Nem úgy sikerült a fakitermelő Világbajnokság a magyar válogatottnak, ahogy arra számítottak. Csapatban csak a 16. helyre értek oda, míg egyéniben a legjobb eredmény egy 8. hely lett a lánccserélés során. Az öt évnyi kihagyás végül éreztette a hatását Észtországban, de a megszerzett tapasztalat a jövőre nézve inkább lendületet adott a Dávid Gábor, Juhász István és Rittlinger Róbert hármasnak.

Tovább >>>

Kivonul Romániából a Holzindustrie Schweighofer

Az osztrák vállalat romániai gyáraiban, köztük két erdélyiben, évi 2,5 millió tonna faanyagot dolgoznak fel – írja a Maszol.ro.

Tovább >>>

Megduplázza szociális tűzifa fuvarozási kapacitását a Rail Cargo Hungaria

A Rail Cargo Hungaria megduplázza a szociális tűzifa fuvarozásához szükséges kapacitását, az eddigi heti 50-60 vasúti teherkocsi helyett 100-110 vagont biztosít a feladathoz - közölte a Rail Cargo Hungaria (RCH) Zrt. nemzetközi vasúti fuvarozó vállalat.

Tovább >>>

Csütörtökre és péntekre virradóra egyes helyeken fagy várható

Csütörtökre és péntekre virradó éjszaka az északi völgyek mellett az Alföld hidegre érzékeny helyein előfordulhat néhány helyen gyenge, 0, mínusz 1 fok közötti fagy - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán kedden.

Tovább >>>

Újra hat regionális fordulóval rajtol a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság

Csaknem 20 év után, 2020-ban a koronavírus-járvány miatt először maradt el a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság, ami a kényszerű szünetet követően 2021 őszén egy jubileumi magmérettetéssel, majd egy négy regionális fordulóval felvezetett, bábolnai országos döntővel indult újra. 2023-ban viszont minden esély megvan arra, hogy hazánk legjelentősebb fakitermelő versenysorozata újra teljes fényében térjen vissza: hat selejtezőkörrel, a szegedi Bajnokok Bajnoka kieséses küzdelemmel, egy döntővel, és minél több, szakmájára igényes favágóval. A jelentkezés elindult, az időpontok megvannak, mostantól csak a helyi szervezőkön és a versenyzőkön múlik, hogy milyen lesz a 2023-as bajnokság.

Tovább >>>

Hideg és csapadékos napok jönnek, majd enyhülés kezdődik

A hosszú hétvége első felében még hideg, csapadékos időre kell számítani, többfelé várható eső, havas eső, havazás, a maximumhőmérséklet 10 Celsius-fok körül lesz. Húsvétvasárnap lassú melegedés kezdődik, hétfőn pedig már többórás napsütésre lehet számítani, 12-17 fokos maximumokkal - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Tovább >>>

Két kisteherautónyi fa lefoglalva – Fokozottan ellenőriztek a rendőrök

A faanyag kereskedelmét és szállítását ellenőrizte a Sajóbábonyi Rendőrőrs a napokban – hívja fel a figyelmet a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.

Tovább >>>

Új asztalosüzemet épített a földesi önkormányzat

Több évtizedes hagyománya van a faiparnak Földesen, ahol az utóbbi évek közmunkabeli tevékenységéhez képest most szintet lépett a fafeldolgozás. Az eddig közfoglalkoztatásban végzett munkát 122,5 millió forint állami támogatás felhasználásával piaci körülmények közé helyezte az önkormányzat azzal, hogy egy új asztalosüzemet létesített, ahol három szakembernek tudnak tartósan, az elsődleges munkaerőpiacon munkát adni.

Tovább >>>

Elfogadták Románia 2030-ig szóló országos erdőstratégiáját

Elfogadta szerdai ülésén a kormány a 2030-ig szóló országos erdőstratégiáról szóló határozatot - jelentette be a kabinet ülése után Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter. A tárcavezető közlése szerint az erdészeti ágazat középtávú közpolitikai irányvonalait rögzítő dokumentum szemléletváltást hoz a romániai erdőgazdálkodásban.

Tovább >>>

Már lehet szavazni az év fájára

Idén 27 jelölés érkezett az Év Fája versenybe a májusi határidőig, amelyek közül tizenegyet juttatott a döntőbe az Ökotárs Alapítvány szakmai zsűrije. Az idén tizenkettedik alkalommal szervezett vetélkedő olyan fákra hívja fel a figyelmet, amelyek különleges szerepet töltenek be a jelölő közösség életében. Tovább >>>

Gumihevederes Ponsse forwarder - Új koncepció mutatkozik be Németországban

A finnországi Ponsse és az olaszországi Prinoth gyár közös munkájának köszönhetően Németországban is gyakorlati körülmények között mutatkozik be az OnTrack forwarder, amely a skandináv országokban már számos teszten bizonyított. A kifejlesztett gumihevederes járószerkezet kíméli a talajt, hiszen jelentősen csökkenti a talajnyomást, miközben a tapadás is jóval nagyobb, így kisebb lesz az üzemanyag-fogyasztás, és a károsanyag-kibocsátás.Tovább >>>

Német gépkezelő nyerte meg a svédországi Forwarder Világbajnokságot (+VIDEÓ)

A múlt héten zárult, svédországi Elmia Wood erdészeti kiállításon rendezték meg a forwarder gépkezelők világbajnokságát, amelyen 11 ország versenyzői képviseltették magukat. A döntőben végül a német Daniel Bergman és a lengyel Kamil Kaczynski mérkőzött meg.Tovább >>>

<< < 2. / 3. oldal > >>