A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: A non-numeric value encountered

Filename: controllers/Hirek.php

Line Number: 198

Backtrace:

File: /var/www/vhosts/erdo-mezo.hu/httpdocs/application/controllers/Hirek.php
Line: 198
Function: _error_handler

File: /var/www/vhosts/erdo-mezo.hu/httpdocs/index.php
Line: 315
Function: require_once

Erdő-Mező Online

Keresési találatok erre a cimkére: megújuló energia

A fiatalok nyitottak a természetvédelemre és a tudatos erdőgazdálkodásra

A Soproni Egyetem továbbra is az ország egyik legvonzóbb, vidéki felsőoktatási intézménye. Népszerűségét bizonyítja, hogy még a tavalyi rekord felvételi eredményt is túlszárnyalta az intézmény. A 2024 szeptemberében induló tanévre 1233-an nyertek felvételt.

Tovább >>>

STIHL Timbersports videó: fiatalok állhattak a dobogóra Parádon

Két év után tért vissza Parádra a STIHL Timbersports sportfavágó versenyszéria. A nyári kánikulában 12 versenyző mutatta meg tudását a Martin Komárek Emlékversenyen, és a fordulatos megmérettetést ismét a hazai pályán fát vágó Strúbel Bence nyerte meg – méghozzá magabiztosan. Ezzel pedig készülhet a nemzetközi kvalifikációs versenyre.

Tovább >>>

FAO: nő az erdőtüzek száma, terjednek a kártevők

A FAO friss kiadványa szerint az éghajlatváltozás növeli a világ erdeinek érzékenységét az olyan stresszhatásokkal szemben, mint az erdőtüzek és a kártevők. A publikációban felhívják a figyelmet az innováció fontosságára, mely segítségével hatékonyabban lehetne fenntartható erdőgazdálkodást végezni.

Tovább >>>

Az EKÁER működtetése jelentős adminisztrációt igényel, de be kell tartani a szabályokat

Az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer (EKÁER) nem újkeletű intézmény, minden bizonnyal az erdőgazdálkodók széles körében ismert, azonban hasznos lehet az erre vonatkozó ismeretek felfrissítése. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara összefoglalója.

Tovább >>>

Az aranysakál hazai helyzetéről

Magyarország volt az egyik első ország Európában, ahol az aranysakál az 1980-as éveket követően ismét megjelent. Ennek ellenére a toportyán vagy nádi farkas néven is ismert ragadozót a magyar Vöröskönyv szerzői 1989-ben kihaltnak tekintették, mivel az utolsó ismert és hivatalosan bejelentett egyedet még 1942-ben lőtték. A szakértők véleményét a sakálok gyors visszatérésükkel hamar megcáfolták, és az 1990-es évek közepe óta terjedése nagymértékben felgyorsult. A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem kutatói a kilencvenes évek elejétől folyamatosan figyelemmel kísérik a faj rohamos térhódítását, egészen napjainkig.  

Tovább >>>

Strúbel Bence nem veszít a Mátrában, ismét fiatalok a dobogón

Két év után tért vissza Parádra a STIHL Timbersports sportfavágó versenyszéria július 13-án szombaton. A nyári kánikulában 12 versenyző mutatta meg tudását a Martin Komárek Emlékversenyen, és a fordulatos megmérettetést ismét a hazai pályán fát vágó Strúbel Bence nyerte meg – méghozzá magabiztosan. Ezzel pedig készülhet a nemzetközi kvalifikációs versenyre.

Tovább >>>

Új magyarországi képviselőnél a ROTTNE

A Magtár Kft. már évekkel ez előtt nyitott két kaput az erdészeti felhasználók irányába. Az ALBACH aprítógépek, illetve a népszerű STEYR traktorok professzionális erdészeti verziójával már sikeresen bemutatkozott. Az Ausztriában messze piacvezető STEYR-Forest erőgépek 75 és 350 lóerő között minden tekintetben kiválóan alkalmazkodnak a speciális erdészeti körülményekhez. A gyári, CE-minősített, robusztus haspáncél és bukókeret a legnagyobb biztonságot garantálja. Az erdészeti gumikkal szerelhető gépek szintén gyári tervezésű, 180 fokban elfordítható kezelőállása teljes kezelői komfortot biztosít, hiszen hátrafelé is komplett pedálzat és csúszókormány, illetve az üzemeltetéssel kapcsolatos információk is rendelkezésre állnak.

Tovább >>>

Újabb tűfogyasztó rovar károsít a kiskunsági erdősítésekben

Idén júniusban egy újabb tűfogyasztó rovar tűnt fel a kiskunsági fenyő erdősítésekben (friss elsőkivitelekben is), mégpedig a sárga szövődarázs (Acantholyda hyeroglyphica), ami a friss idei tűket rágja - hívja fel a figyelmet a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt.

Tovább >>>

Elmaradt a favágó meglepetés, győzött a Ritrovi-Mecsekerdő, de nem árt figyelniük

Nem történt meglepetés a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság dél-dunántúli fordulóján, Somogyszobon, ahol 6+3 csapat ragadott motorfűrészt és fejszét. A régiós versenyt ugyanis a Rittlinger Róbert vezette Ritrovi Kft. - Mecsekerdő Zrt. csapat nyerte meg.

Tovább >>>

VIDEÓ: felejthetetlen győzelem a Tarjányi Fanyűvőktől Keszegen

A STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság következő állomása Keszeg volt, ahol kilenc csapat küzdött meg azért, hogy kivívja helyét az országos döntőbe. Videónkban megszólalnak a dobogósok.

Tovább >>>

4 milliárd forint keretösszeggel jelent meg pályázati felhívás

Csaknem 4 milliárd forint keretösszeggel megjelent a Fiatal erdők állománynevelésének támogatása elnevezésű pályázati felhívás a 2027-ig tartó Közös Agrárpolitika Stratégiai Terv keretei között - jelentette be Zambó Péter, az Agrárminisztérium erdőkért és földügyekért felelős államtitkára.

Tovább >>>

Létrejött egy régiós szinten szervezett, 11 fős erdészeti szakértői hálózat

Az erdészeti ágazatban tevékenykedők tájékoztatását kibővült országos szakértői hálózattal is segíti a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. 

Tovább >>>

Kemény mezőnyben bravúros győzelem - A Tarjáni Fanyűvők nyerték a keszegi fakitermelő versenyt

Újabb öt csapattal bővült a szeptember 6-i országos döntő mezőnye, hiszen a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság negyedik regionális selejtezője is lezajlott - méghozzá egy hagyományos helyszínen, Keszegen. Izgalmas csatában, a délelőtti eredményeken fordítva végül a Tarjáni Fanyűvők diadalmaskodtak, pedig a kóspallagiak 1-es csapata korábban még az élen fordult, és 16 másodperces szereléssel már egyből jelezték: nem veszíteni érkeztek a Nógrád vármegyei településre.

Tovább >>>

Itt vannak a hazai STIHL Timbersports versenyek időpontjai

A magyar STIHL Timbersports versenyzők már készülnek az idei két összecsapásra. Nézzük az időpontokat!

Tovább >>>

1. / 442. oldal > >>