Keresési találatok erre a cimkére: fatolvaj

Mintegy 40 millió köbméternyi belvizet tudtak visszafogni

A vízügyi igazgatóságok mintegy 40 millió köbméternyi belvizet tudtak holtágakban, medrekben, tározókban visszafogni az elmúlt két hónap csapadékából - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF).

Tovább >>>

Válaszható, online kiegészítő képzéseket tartanak a jogosult erdészeti szakszemélyzet számára

A jogosult erdészeti szakszemélyzet kreditpont gyűjtési kötelezettségének segítése érdekében a Nemzeti Földügyi Központ (NFK) Erdészeti Főosztály 2023 márciusában és áprilisában kettő online válaszható kiegészítő képzést tart, tartalmuk megegyezik a 2022-ben megtartott képzéseinkkel.

Tovább >>>

Széchenyi Zsigmondra emlékeztek

Megemlékezést tartottak az egyik legismertebb magyar Afrika-kutató és vadászíró, Széchenyi Zsigmond sírjánál születése 125. évfordulóján, hétfőn Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Tovább >>>

Illegálisan vágták ki a fát az erdőből, hogy eladhassák

A lopott fa feldarabolását és eladását tervezte az a két helyi barát, akik egy tatárszentgyörgyi erdőből vágtak ki 43 akácot – hívja fel a figyelmet az esetre a police.hu.

Tovább >>>

Figyelmeztető lövésekkel állították meg a fatolvajokat Maros megyében

Figyelmeztető lövések leadásával állították meg a hatóságok fatolvajok egy csoportját a Maros megyei Petele község térségében – számolt be a marosvásárhelyi csendőrség mobil egysége.

Tovább >>>

Cseperedő fákat ajándékozhatunk egymásnak

Elindult a 10 Millió Fa csapatának Legyen erdő a fa alatt elnevezésű kampánya, amely során az adakozók a Zöld Zugoly Klímafarmon cseperedő fákat ajándékozhatják egymásnak. Ráadásul most minden ajándék ültetés mellé egy személyre szabható fát ábrázoló digitális grafikát küldenek, amelyet mindenki betehet a karácsonyfa alá.

Tovább >>>

Online elérhető a KAP Stratégiai Terv

A 2022-es év nagy sikere, hogy november 7-én az Európai Bizottság elfogadta Magyarország KAP stratégiai tervét, mely történelmi lehetőséget jelent a magyar vidék és agrárium számára. Az elfogadott stratégiai dokumentum elérhető letölthető formátumban a kormányzati honlapon.

Tovább >>>

Bemutatták az erdészeti kutatások történetéről szóló kötetet

Az MTA Erdészeti Tudományos Bizottságának eseményén az elmúlt időszak legfontosabb kutatási témáit és eredményeit mutatták be Az erdészeti tudományok története Magyarországon címmel megjelent kötet mellett, melyben a szerzők összegyűjtötték 1897-től, az önálló Erdészeti Kísérleti Állomás megalapításától kezdve a legfontosabb kutatási témákat és eredményeket.

Tovább >>>

Év fája 2023: az ártéri ligeterdők fafaja kerül a fókuszba jövőre

Az Országos Erdészeti Egyesület mozgalma 1996 óta minden évben megválasztja az év fafaját. Az Év fája mozgalom célja az adott őshonos fafajjal kapcsolatos figyelemfelhívás, ismeretterjesztés, mind az erdész szakemberek, mind a nagyközönség számára. 

Tovább >>>

Őrizetbe vették, miután évekig lopta az erdész a fát Kolozs megyében

Erdész lopta ipari mennyiségben a fát az egyik Kolozs megyei községben - hívja fel az esetre a figyelmet a foter.ro.

Tovább >>>

Erdészek adományoztak tűzifát egy iskolának

A Nyírerdő Zrt. Debreceni Erdészete a Nagyerdő Napján különleges programokkal várta a legfiatalabbakat, s a rendezvényen öt köbméter tűzifa is gazdára talált.

Tovább >>>

Lovaskocsival lopták el a szállításra összekészített tűzifát

Egy fakitermeléssel foglalkozó cég képviselője tett feljelentést a rendőrségen ismeretlen személy ellen, aki 2022. október 10. és 23. között Küngös külterületéről az általuk kitermelt fát eltulajdonította - olvasható a police.hu oldalon.

Tovább >>>

Trófeaszemle a Vergánál: a Zirci Erdészetnél esett a legnagyobb trófeatömegű bika

A VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. 2022. október 5-én tartotta meg hagyományos trófeamustráját Alsóperén.

Tovább >>>

Barna medvét rögzített egy vadkamera a Bükkben (+KÉP)

Barna medvét fotózott egy, a Bükk nyugati peremén kihelyezett vadkamera - osztotta meg a hírt közösségi oldalán a Bükki Emlőstani Kutatócsoport Egyesület kedden.

Tovább >>>

Zalaerdő Zrt.: A Bajcsai Csemetekertbe várják a gyűjtött makkot

A Zalaerdő Zrt. közlése szerint a Bajcsai Csemetekert 2022. október 4-én megkezdi az alábbi fafajok termésének felvásárlását: kocsányos és kocsánytalan tölgy, csertölgy, feketedió, bükk.

Tovább >>>

<< < 2. / 26. oldal > >>