Keresési találatok erre a cimkére: akitermelés

Csökkent az erdészeti ágazatban dolgozók száma az EU-ban

A legfrissebb adatok szerint 2021-ben az Európai Unió tagállamaiban összesen 3,6 millió ember dolgozott különböző erdészethez köthető területeken. Míg 2011 és 2021 között 5,9%-kal nőtt a teljes foglalkoztatás az EU-ban, addig az erdészeti ágazatban kismértékben csökkent ugyanebben az időszakban (-0,4%).

Tovább >>>

Leesett a kiközelítő pótkocsiról, elhunyt a férfi

Leesett egy 44 éves férfi egy kiközelítő pótkocsiról március 15-én, a reggeli órákban. A rendőrség tájékoztatása szerint a férfi belehalt a balesetbe.

Tovább >>>

Az erdészeti gép, ami bioszenet állít elő a fakitermelésből visszamaradt hulladékokból

Az erdőgazdálkodás az amerikai Montana megyében meghatározó ágazat, ami sok ember megélhetését biztosítja. A fakitermelés során keletkezett fás szárú hulladékot a kontinens erdeiben összegyűjtik és elégetik, ugyanis annak hátrahagyásával magasra nőne a futótüzek kialakulásának esélye. Február végén egy új erdészeti technológiát mutattak be, ami alternatívát kínál ezeknek a hulladékoknak a hatékonyabb és környezetbarátabb felhasználására.

Tovább >>>

Világpremier online - Bemutatják a PONSSE legújabb Scorpion fakitermelő gépét

A Ponsse erdészeti gépek zászlóshajóját, a Scorpion fakitermelő gépet, először 2013-ban mutatták be a nagyközönség számára. A bevezetését követően a Scorpion azonnal globális értékesítési sikert aratott, és a felelős erdőgazdálkodás nemzeti szimbólumává vált. Most, nyolc évvel később, a finn skorpió levedlette a bőrét.

Tovább >>>

<< < 2. / 2. oldal