Orvvadászott, sőt vendégeket is vadásztatott törvénytelenül az exvadőr

orvvadasz_gyulaj_3Jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett orgazdaság, lopás és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Tamási Rendőrkapitányság egy 48 éves pári és egy 52 éves nagykónyi lakossal szemben. A Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. feljelentése alapján a tamási rendőrök az elkövetőket 2020. november 2-án Páriban tetten érték, amikor két dámszarvas trófeát készítettek ki. A 48 éves férfi korábban a feljelentő alkalmazásában volt kerületvezető vadász. A trófeákat jogosulatlanul, vagyoni haszonszerzés céljából szerezte meg, azokkal nem számolt el, melyről 52 éves segítőjének is tudomása volt.

A nyomozók a volt vadőr tartózkodási helyén megtartott kutatás során további öt nagy értékű dámbika trófeát foglaltak le, amelyekről feltételezhető, hogy bűncselekmény elkövetéséből származnak. Az okozott kár több, mint 5.000.000 forint.

orvvadasz_gyulaj_1

Az eljárás során megállapították, hogy a pári férfi a feljelentést megelőző években több nagyvadat ejtett el jogosulatlanul, valamint vendégvadászokat vadásztatott jónéhány alkalommal törvénysértő módon a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. területén.

A korábban kerületvezető vadászként foglalkoztatott férfi a fenti bűncselekmények elkövetésekor a közfeladattal kapcsolatos jogkörét minden esetben túllépte, továbbá rendszeres haszonszerzésre törekedett.

orvvadasz_gyulaj_2

Többször is kihallgatták gyanúsítottént a terhére róható bűncselekmények elkövetése miatt, de egyetlen esetben sem tett vallomást.

A nagykónyi férfit orgazdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. Ennek során vallomást tett, de tagadta bűnösségét.

orvvadasz_gyulaj_3

A Tamási Rendőrkapitányság az ügy vizsgálatát befejezte és az iratokat megküldte az illetékes ügyészségnek.

(police.hu)

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?