Szarvasbőgő Eb-t is rendeznek a világkiállításon

20120927-szarvas-szarvasboges3Október 2-án és 3-án hazánkban, az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás keretében rendezik meg a XXII. Szarvasbőgő Európa-bajnokságot. A verseny elődöntőjére október 2-án, szombaton 14 órától a Gödöllői Királyi Kastélyban, döntőjére pedig október 3-án, vasárnap 11 órától a HUNGEXPO D pavilonjában kerül sor.

Az Európa-bajnokságra 13 ország nevezett, így a megmérettetés 39 versenyzővel zajlik majd.

A szarvasbőgés imitálásának képviselői először a Wild und Hund kezdeményezésére 1999-ben mérték össze tudásukat Dortmundban. Az összeurópai megmérettetést azóta minden évben megrendezik, amelynek versenyszabályzatát a részvételre jogot nyerő nemzetek közösen alakították ki és finomították az évek alatt, a Wild und Hund koordináló és informális vezető szerepe azonban mindvégig megmaradt.

A szabályzat értelmében csak azok a nemzetek vehetnek részt az Európa-bajnokságokon, amelyek saját, nemzeti megmérettetéseiket is az európai szabályrendszer szerint rendezik, és ezt igazolni tudják. Mindemellett részletesen előírja az egyes versenyek menetét, versenyszámait, a bírálat szempontjait, továbbá meghatározza az Európa-bajnokságok megrendezésének alapkövetelményeit is.

szarvasbogo_verseny

Magyarország a kezdetektől fogva részt vesz az európai versenyen, egyéniben és csapatban is számos dobogós hellyel, valamint négy Európa-bajnoki címmel vívta ki meghatározó szerepét a résztvevő országok között.

Hazánk a 22 év alatt négy alkalommal adott otthont az Európa-bajnokságnak, legutóbb 2016. májusában, a Keszthelyen megrendezett XVIII. Szarvasbőgő Európa-bajnokságon.

(Egy a Természettel)

Hozzászólások

hozzászólás

1 Hozzászólás “Szarvasbőgő Eb-t is rendeznek a világkiállításon

  1. Quercus szerint:

    Gagyi, gagyi, és megint csak gagyi……..

Vélemény, hozzászólás?