Megtisztultak az Eger és Jászberény környéki erdők

eger_hulladek_mentesites_11A Tisztítsuk meg az országot pályázathoz a Budapesti Erdőgazdaság Zrt. is csatlakozott, melynek részeként a társaság erdészei nagy mennyiségű illegálisan elhelyezett hulladékot gyűjtöttek össze. Emellett a leggyakrabban szemetelésre használt területeket sorompókkal zárták el, összesen tízenkét helyszínen.

Az erdőgazdaság munkatársai két helyszínen, Jászberényben és Egerben álltak munkához, ahol a leggyakoribb hulladék a használt külső gumi volt.

“A hulladékot először kisebb – nagyobb rakatokba össze kellett gyűjteni meglehetősen nagy területről. Ezt követően kamionra rakodtuk és veszélyes hulladékok kezelésére alkalmas telephelyre szállítottuk” – írja a Budapesti Erdőgazdaság.

dsc09802

A károk megszüntetésének részét képezték a sorompók kihelyezése, mely remélhetőleg a jövőben hozzájárul a hátrahagyott hulladék számának csökkenéséhez. “Tíz helyszínen vállaltuk sorompók kiépítését. Ezeket Verpeléten, Egerben, Mezőkeresztesen és Győrben, a megközelítésre használt utak bejáratánál helyeztük el.”

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?