Szombathelyi Erdészet: sorompókkal a hulladéklerakás ellen

sorompo-szombathelyi-02A további hulladéklerakás megelőzése érdekében, a pályázati kiírás alapján lehetőség volt ingatlanvédelmi rendszer támogatott kiépítésére – írja a Szombathelyi Erdészeti Zrt.

A „Tisztítsuk meg az Országot!” pályázat kiírásban szereplő támogatási célok közül az erdőgazdaság olyan területek hulladékmentesítésére kért, és kapott pályázati támogatást, melyek hulladékterhelése elhelyezkedésük miatt folyamatos. A területek egy részénél látható jelei vannak a szennyező anyagok okozta, a kimosódást követő talajállapot-romlásnak, a helyi növénytársulások elszegényedésének, néhány növényfaj eltünésének, illetve inváziós növényfajok megjelenésének.

12 olyan terület volt, ahol jelentős tételben halmozódott fel illegálisan elhelyezett hulladék, melynek egy része veszélyes kategóriába sorolható. Az összegyűjtött és elszállított hulladék mennyisége, a veszélyes hulladékkal együtt, meghaladta a 150 m3-t.

Az erdőgazdaság a „Tisztítsuk meg az Országot!” I. projektben az illegálisan elhelyezett hulladék szállítására, az engedélyes hulladékgazdálkodónál történő elhelyezésre 1.200.000 Ft támogatást kapott.

sorompo-szombathelyi-01

Ezeken a helyeken, a további hulladéklerakás megelőzése érdekében, a pályázati kiírás alapján lehetőség volt ingatlanvédelmi rendszer támogatott kiépítésére is.

A korábban már saját költségen mentesített, és a jelen pályázati forrásból megtisztított területek védelmére, valamint őrzésére,

sorompókkal és kamerákkal együttesen biztosított védelmi rendszert telepít,

remélve, hogy ezzel megakadályozza ezeken a helyeken a további környezetszennyezést.

 

(Szombathelyi Erdészeti Zrt.)

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?