Növekszik az erdőterület Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

Tornaszentjakab (1)Idén tavasszal több mint 13 hektár elegyes kocsánytalan tölgyes telepítésével járult hozzá Borsod-Abaúj-Zemplén megye erdősültségének növeléséhez az Északerdő Zrt. az Agrárminisztérium által meghirdetett Országfásítási Programban – közölte sajtóközleményében az Erdő-Mező erdészeti hírportállal az állami erdőgazdaság.

Mint az a tájékoztatóból kiderült, tavaly és tavalyelőtt csaknem 15-15 hektár erdőt hoztak létre a társaság munkatársai. 2020-ban mintegy 4,6 hektáron őshonos hazai nyarast, 10 hektáron hungarikumként számon tartott akácot ültettek, 2019-ben pedig csaknem 4 hektáron cseres és hazai nyarast, 10,7 hektáron pedig akácot telepítettek.

Tölgy magonc (1)

Másfél évvel ezelőtt az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás alkalmából egy hektáron gyertyános-tölgyes emlékerdőt is létesített az Északerdő Zrt., méghozzá a Bekénypusztai Látogatóközpont és Ökoház környezetében.

Tornaszentjakab2 (1)

“Az erdőtelepítések során mintegy 4100 kilogramm kocsánytalan tölgy makkot, 67 000 őshonos-, valamint 83 000 akác csemetét ültettünk el. Az erdőtelepítési program elősegítése érdekében tavaly csaknem 300 hektárt érintő erdőtelepítési kivitelezési tervdokumentációt készített társaságunk külső megbízók részére, ezzel is támogatva a magyarországi erdőterületek növelését” – tájékoztatott Zay Adorján, az Északerdő Zrt. vezérigazgatója.

(Erdő-Mező Online)

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?