Trianon magyar erdőgazdaságra gyakorolt hatásáról készült kiadvány

szekely_erdo_12020. decemberében, a trianoni emlékév végén, több mint két évig tartó kutatói és szerkesztési munka befejeztével, megjelent a békediktátum erdőgazdálkodási hatásait bemutató egyesületi, centenáriumi kiadvány – közölte hivatalos honlapján az Országos Erdészeti Egyesület.

A kötetben fiatal történész-levéltáros-muzeológus szerzőgárda mutatja be, a legfrissebb forráskutatási eredmények tükrében, Trianon valódi arcát, a magyar erdőgazdaságra gyakorolt sok rétű hatásait, a veszteségek mélységét és a már megcsonkolt határok közé szorult, jövőt kereső út első lépéseit, ezzel is tisztelegve a korszakban élt erdész elődök emléke előtt.

bedo_terkep_magyarorszag

Az OEE vezetésének már a kiadvány tervezésekor is kiemelt célja volt, hogy a centenáriumra emlékező kiadvány minden egyesületi tag könyvespolcára felkerüljön. “Ennek megvalósítása érdekében, az OEE Titkársága szervezésében, a helyi csoportok hathatós bevonásával, illetve, ahol szükséges, az állami erdőgazdaságok segítségével, legkésőbb 2021 február végéig minden tagunk kézbe veheti majd – reméljük haszonnal forgatva – az OEE Trianonra emlékező jubileumi kötetét” – olvasható az oee.hu portálon.

(Országos Erdészeti Egyesület)

 

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?