Védett erdőben motoroztak, majd megpróbáltak elmenekülni

crossmotor_1A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság Természetvédelmi Őrszolgálata, a Készenléti Rendőrség és az Országos Természetőr Egyesület tagjainak segítségével a hétvége folyamán sikeresen intézkedés alá vont két személyt, akik társaikkal a széleskörű jogszabályi tiltás ellenére a Börzsöny védett erdeiben, a nemzeti park területén terepmotoroztak.

“Bár az intézkedés során később a szokásos fordulatok jöttek elő, például „eltévedtünk”, „sosem jártunk még erre”, „megijedtünk, azért menekültünk”, stb., ez esetben is szabálysértő hozzáállást tapasztaltak kollégáink: a felszólítás ellenére a motorosok egy része támadólag lépett fel, míg mások menekülőre fogták – egy esetben pedig kényszerintézkedésre is szükség volt” – tette közzé a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság.

crossmotor_2

Tudni kell, hogy aki a természetvédelmi őrök, mint hatósági személyek felszólításának nem tesz eleget, az ugyanúgy szabálysértést követ el (2012. évi II. törvény 244 §.), mintha egy közúti ellenőrzés során nem állna meg a rendőrök erre irányuló jelzésére!

crossmotor_1

A nemzeti park védett természeti területein az év minden hónapjában több ehhez hasonló közös szolgálat várható, így az illegális területhasználók (pl. engedély nélkül közlekedők, erdőben motorozók, quadozók) továbbra is számíthatnak intézkedésre, azt követően pedig a hatóság által kiszabott pénzbeli bírság megfizetésére!

(Duna-Ipoly Nemzeti Park)

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?