A vadgazdálkodást, az erdőgazdálkodást, de a kirándulókat is zavarják a motorosok

traktor_kerek_2Az utóbbi hónapokban megnövekedett a védett természeti területeken engedély nélküli technikai sportokat végzők száma. Tevékenységük nemcsak a megőrzendő természeti értékeket veszélyezteti, hanem a kirándulókat, a kisgyerekes családokat, a csendes sportokat végzőket is – számolt be a változásokról hivatalos Facebook oldalán a Duna-Ipoly Nemzeti Park.

Mivel számos állampolgári panasz érkezett az egyre agresszívebbé váló terepmotorosok és quadosok miatt, ezért a Természetvédelmi Őrszolgálat szinte minden hétvégén ellenőrző akciókat végez rendőri segítséggel a Duna-Ipoly Nemzeti Park, valamint a tájvédelmi körzetek területein.

“Mivel a területeken folyó erdő- és vadgazdálkodást, néhol az állattartást is jelentősen zavarják az engedély nélkül végzett motoros technikai sportok, ezért a gazdálkodókkal megerősítve zajlanak már ezek a hétvégi ellenőrzések” – tették hozzá a sok reakciót kiváltó bejegyzésben.

motoros_dinpi

A Duna-Ipoly Nemzeti Park területén csak az elmúlt hétvégén 5 terepmotoros, 5 terepjáró és 1 quad akadt fenn az ellenőrző pontokon, ellenük közigazgatási eljárást indítottak a szakemberek. Néhány esetben a rendőrség is szabott ki helyszíni bírságot jogosulatlan vezetés, vagy más nem természetvédelemmel összefüggő okok miatt.

(Erdő-Mező Online)

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?