Ihárosi Péter: Helytállás magyarként a történelem színpadán – Erdészek a székelyekért

szekely_magyar“Mikor tavaly júniusban aláírásommal támogattam a kezdeményezést, arra gondoltam, hogy milyen keveset is kérnek most tőlem azok, akik ősei évszázadokon át védték a Magyar Királyság délkeleti kapuját” – fogalmazott Ihárosi Péter erdőmérnök az Erdő-Mező erdészeti portálnak, amikor arra kértük, hogy mondja el, miért tartja fontosnak, hogy aláírásával támogassa a Székely Nemzeti Tanács európai polgári kezdeményezését a nemzeti régiók védelméről. Az Erdő-Mező cikksorozatban hívja fel a szakma figyelmét a nemzeti összefogás fontosságára.

Újabb kihívás? Nem!
Helytállás magyarként a történelem színpadán

Ma már nagyobb népszerűségnek örvendenek az interneten indított különböző – lényegében építő cél nélküli – kihívások, mint azok a kezdeményezések melyek határozott céllal, komoly ügyek megoldására indulnak. Míg érdemi cél nélkül napi százezreket lehet lóvá tenni, addig a Székely Nemzeti Tanács által a nemzeti régiók védelméért indított európai polgári kezdeményezés támogatására alig 190 ezer fő adta az aláírását cirka 10 hónap alatt.

ERDÉSZEK A SZÉKELYEKÉRT - IHÁROSI (1)

Mikor tavaly júniusban aláírásommal támogattam a kezdeményezést, arra gondoltam, hogy milyen keveset is kérnek most tőlem azok, akik ősei évszázadokon át védték a Magyar Királyság délkeleti kapuját. Itt döngetett tatár, török. Született Mátyás, az igazságos. Itt indult utolsó csatájára Petőfi, kapott örök ihletet Wass Albert.

Neked csak egy perc, ami nekik a megmaradás útját nyithatja meg. Hallják meg szavunk! Támogasd a kezdeményezést aláírásoddal Te is!

Ihárosi Péter
erdőmérnök

A PETÍCIÓT IDE KATTINTVA ÍRHATJA ALÁ!

Az Erdő-Mező Online erdészeti hírportál cikksorozatot indított támogatva a Székely Nemzeti Tanács európai polgári kezdeményezését a nemzeti régiók védelméről. A következő hetekben várjuk azon erdészek rövid írásait, akik már aláírták a petíciót, és fontosnak tartják, hogy az erdész szakmai is kiálljon a külhoni magyarok mellett. Ha Ön is úgy gondolja, hogy felhívná a figyelmet a kezdeményezés fontosságára, írjon nekünk az erdo-mezo@erdo-mezo.hu címre!
Várjuk jelentkezését!

(Erdő-Mező Online)

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?