Emlékerdőt telepített a Vértesi Erdő Zrt. a 2021-es Vadászati Világkiállításra

vertesi_erdo_emlekerdo_clA Vértesi Erdő Zrt. 2020. február 24-én 10 órakor Emlékerdőt avatott Körtvélyespusztán. Az eseményen beszédet mondott Györök Lajos, az állami erdőgazdaság vezérigazgató-helyettese, Bors Richárd, az „Egy a természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás szakmai igazgatója, valamint John Katalin, Felsőgalla önkormányzati képviselője, az Oktatási és Kulturális Bizottság elnöke.

Az Emlékerdő létrehozásával Társaságunk bekapcsolódik a 2021-es „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás eseménysorozatába, mely nemzetközi figyelmet irányít természeti értékeink megőrzésére, valamint az ember és a természet egyensúlyának bemutatására.

vertesi_erdo_emlekerdo_2

A helyszín jó termőhelyi adottságokkal rendelkezik, ezért kiválóan alkalmas hazánk leggyakoribb fa- és cserjefajai számára. Az 1 hektáros területen 8100 db csemete került elültetésre, változatos összetétellel. Fő fafajok a cser, kocsányos- és kocsánytalan tölgy, bükk, de elegyként juharok, kőrisek és berkenyék is színesítik az állományt.

vertesi_erdo_emlekerdo_3

Körtvélyespuszta régóta kedvelt kirándulóhely. Az Országos Kék Túra útvonalát járva érinthetjük a nemrégiben felújított Béla-forrást, valamint a Körtvélyesi kilátót. A környékbeli látnivalók azonban nem csak a kéktúrázókat vonzzák, hiszen a Mária-szurdokon át vezető Mária út, a Körtvélyespusztai Kápolna, valamint az erdei temető kiemelkedő szakrális helyek a Vértesben.

vertesi_erdo_emlekerdo_1

A Vértesi Erdő Zrt. fenntartható gazdálkodása mellett az Emlékerdő létrehozásával kívánja megerősíteni a társadalom és az erdész-vadász szakma kapcsolatát, illetve lehetőséget nyújt az aktív pihenést kedvelők részére, szabadidejük tartalmas és természetközeli eltöltéséhez.

(Vértesi Erdő Zrt.)

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?