Erdei munkára programozták a LEGO robotokat a diákok

legorobot_erdo_1Az elmúlt évek applikáció fejlesztési pályázatai után az Agrárminisztérium, az ÉSZAKERDŐ Zrt. és az Észak-Magyarországi Informatikai Klaszter ezúttal a 8-12 év közötti gyerekek számára szervezett LEGO robotok programozására versenyt a Miskolci Egyetemen. A rendezvényen 12 csapat mérte össze tudását és ügyességét. A megnyitón az Agrárminisztérium képviseletében dr. Nagy János földügyekért felelős helyettes államtitkár, az ÉSZAKERDŐ Zrt. részéről Bak Julianna közgazdasági vezérigazgató-helyettes is részt vett.

A Wedoer Forester programozási verseny célja, hogy játékos formában hozza közelebb a gyerekeket az erdőhöz, és rávezesse őket az erdővel kapcsolatos feladatok megoldására. A verseny 3 részből állt: csapatmunka-prezentáció, robot-design és robotjáték.

legorobot_erdo_3

A prezentáció során a csapatok bemutatkoztak, ismertették a felkészülés menetét, és szót ejtettek az erdőhöz fűződő kapcsolatukról. Az ötletes előadásokat zsűri értékelte, akiknek néhány előadás annyira megtetszett, hogy a robotjáték szünetében kettőt a rendezvény látogatóinak is bemutattak. A bírálók között helyet kapott az ÉSZAKERDŐ Zrt. két munkatársa, Bózsó Gyula műszaki osztályvezető és Pál János Viktor műszaki előadó is.

legorobot_erdo_1

A robotdizájn feladatnál a csapatok egy-egy tagja mutatta be a megépített robotokat. A robotjáték során az erdőgazdaság munkatársai segítségével összeállított erdei munkákat imitáló feladatokat kellett elvégezniük a fiataloknak, amelyek között egyebek mellett erdei utak javítása, vadvédelmi kerítés építése, faanyagszállítás, vadetetők feltöltése is szerepelt, de még a szemét összeszedésére is voltak megoldási javaslatok.

legorobot_erdo_2

Az összetett verseny első helyén az edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskolából érkezett Atomrobotok csoportja végzett. Az ÉSZAKERDŐ Zrt. a csapatmunka-prezentációban az erdészeti szempontból legügyesebben összeállított és bemutatott három csapatot külön díjazásban részesítette.

Az erdőgazdaság szakmai különdíját az InfoSzöged (Kölcsey Ferenc Általános Iskola, Sajószöged), a Szent Imre (Szent Imre általános Iskola, Miskolc) és az Atomrobotok (Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola, Edelény) nevű csapatok kapták.

(Északerdő Zrt.)

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?