Faanyag-kereskedelmet korlátozó intézkedéseket vezetett be Dél-Korea

faanyag_faoDél-Korea faanyag-kereskedelmet korlátozó intézkedéseket vezetett be az illegális fakitermelések visszaszorítására – tájékoztatott a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

Napjainkra nyilvánvalóvá vált, hogy a Föld egyes térségeiben előforduló nagyarányú erdőirtások és illegális fakitermelések negatív hatásai a bolygónk egészére kihatással vannak.

Emiatt egyre több ország, illetve államszövetség vezet be olyan piacvédelmi intézkedéseket, amelyek közvetett célja az erdőirtások és illegális fakitermelések általános visszaszorítása.

Tájékoztatjuk a kamara tagjait és a faanyagexportőr vállalkozásokat, hogy az erdőirtások és illegális fakitermelések globális visszaszorítása érdekében Dél-Korea is szigorította a faanyag importjára vonatkozó szabályokat.

faanyag_fureszaru_ronk

A szigorítás lényege, hogy a dél-koreai faanyag-importőröknek 2019. október 1-től a beszerzéseikkel párhuzamosan az importálni tervezett faanyag származásáról egy állami szervezet (Korea Forest Service) tanúsítását kell beszerezni. A behozatalra, illetve annak belföldi felhasználására és forgalmazására csak pozitív minősítés esetén kerülhet sor.

A dél-koreai szabályozásról illetve eljárásról részletesebben IDE kattintva találhatnak információt az érdeklődők (angol nyelven).

(NAK)

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?