Házilag gyártott, traktorral hajtott fűrészgép vágta le a gyermek lábát

tuzifa_pixa_2A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a mórahalmi férfival szemben, aki házilag készített fűrészgéppel darabolta a fát, miközben a gyermekei a közelben játszottak.

A vádirat szerint a vádlott 2018. január 11-én egy házilag készített, traktor által hajtott fűrészgépet üzemeltetve darabolta a fát mórahalmi tanyáján. A fűrészgép minden alkatrésze kézzel érinthető volt, burkolattal nem rendelkezett, így közvetlenül életveszélyes volt a munkavégzésben részt vevők és a közelben tartózkodók számára is.

A vádbeli napon a vádlott három és öt éves gyermekével együtt tartózkodott a tanyán, akik a munkagép közelében egy füves területen játszottak. A favágás közben őrizetlenül hagyta a még működő munkagép egyik oldalát, elfordult a gyerekektől, és nem vette észre, hogy a három éves gyermeke a gép másik oldalán a munkagép közelébe került. A gép kardántengelyébe a gyermek kabátjának alja beakadt, és a gép a kiskorút a fűrészgép belseje felé csavarta. A vádlott észlelve a gyerekei kiabálását, a gépet leállította, majd mentőt hívott. A kórházba szállítást követően a gyermek bal lábát térd felett amputálták a térd alatti terület súlyos, helyreállíthatatlan roncsolódása miatt, és közel két hónapon keresztül kórházban kezelték.

tuzifa

A vádirat szerint a vádlott a tőle elvárható figyelmet, körültekintést elmulasztotta: nem akadályozta meg, hogy a kiskorú gyermeke a balesetveszélyes munkagép közelébe kerüljön, eltávolodva attól nem állította le azt, felügyelet nélkül tovább működtette – így gyermekének közvetett életveszéllyel járó sérülést okozott.

A Csongrád Megyei Főügyészség a férfit életveszélyt okozó gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétségével vádolja. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

(delmagyar.hu)

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?