Nyírségi szakember lett az év erdésze

nyrerdo2Az agrártárca az agrárium fontos részeként tekint a kétmillió hektár hazai erdőre, fontosnak tartja a meglévő erdők megőrzését, és az ország fával borított területének gyarapítását – jelentette ki Zambó Péter földügyekért felelős államtitkár az Országos Erdészeti Egyesület 150. Vándorgyűlésén.

A Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. által szervezett eseményen a Tolna megyei Lengyelen több mint 700 erdész részvételével a hétvégén tartják a Kárpát-medence legnagyobb erdészeti rendezvényét, amelyen erdélyi, felvidéki, kárpátaljai és délvidéki magyar erdészek csoportjai is részt vesznek. Az összefogás jelképeként a rendezvénynek helyt adó egykori Apponyi-kastély parkjában a határon túli résztvevők öt kislevelű hársfát ültettek el.

Az ünnepi eseményen Kovács Zoltán kormánybiztos az „Egy a természettel – Vadászati és Természeti Világkiállítás” szervezői nevében a szakmai partnerség fontosságára hívta fel a figyelmet, amit a két szervezet együttműködési megállapodás aláírásával erősített meg.

Fotó: Nyírerdő Zrt.

Fotó: Nyírerdő Zrt.

A rendezvényhez kapcsolódóan zajlott az Év Erdésze Verseny döntője, amin a regionális válogatókon nyertes 25 szakember mérte össze szakmai tudását. A kétnapos versenyt Kocsis István Attila, a NYÍRERDŐ Zrt. kerületvezető erdésze nyerte, így az Észak-alföldi térséget képviselő szakember viseli 2019-ben az Év Erdésze címet – olvasható a közleményben.

(hirado.hu)

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?