Még több biomasszára lehet szükség

biomassza_clStratégiai együttműködési megállapodást kötött az MVM Magyar Villamos Művek Zrt., az NKM Nemzeti Közművek Zrt., a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ), a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) a biomassza forrású energiatermelés hosszú távú fejlesztéséről.

Az együttműködés célja olyan biomassza alapú energiatermelési módok kidolgozása, amelyek a Nemzeti Energiastratégia irányai mentén, hosszú távon is biztosíthatják a fenntartható és decentralizált energiatermelés megvalósítását.

A biomassza alapú energiatermelési megoldások ugyanis olyan technológiai és logisztikai rendszerek felállítását teszik lehetővé, amelyek a helyi igények mellett a helyi környezeti adottságokat is sokkal hatékonyabban képesek figyelembe venni.

A megállapodás értelmében az új lehetőségek kifejlesztése mellett a már meglévő ellátási láncok korszerűsítése és integrálása is kiemelten fontos a felek számára.

Finom és durva apríték egyaránt készíthető ezzel az aprítógéppel.

Finom és durva apríték egyaránt készíthető ezzel az aprítógéppel.

 

A szerződés keretet biztosít az agráriumhoz kötődő energetikai, illetve kutatás-fejlesztési projektekben való együttműködésre: tudás és információ megosztására, valamint az energetikai szolgáltatásokban történő együttes gondolkodásra, közös kutatási projektek kitűzésére.

Az aláírt dokumentum hangsúlyozza a MAGOSZ és a NAK országos szervezettségéből fakadó megkérdőjelezhetetlen szerepét, a NAIK biomassza alapú, energetikai vonatkozású kutatásai terén elért eddigi sikereit, eredményeit, továbbá az MVM Zrt. és az NKM Zrt. magas színvonalú kompetenciáját.

(Sajtóközlemény)

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?