Vadászat ASP-vel fertőzött területen – Elindult a NÉBIH online képzése

vaddiszno_1Az afrikai sertéspestis vírusával fertőzött területen való egyéni vadászat feltételeként az országos főállatorvos által kiadott utasításban előírt járványvédelmi képzés elvégzéséhez és az erről szóló tanúsítvány megszerzéséhez az Országos Járványvédelmi Központ a Nébih távoktatási oldalán keresztül is segítséget kíván nyújtani a vadászok számára.

Az e-learning tananyag és a vizsgakérdések frissítése, a legújabb intézkedések és utasítások beépítése megtörtént, és a Nébih távoktatási felületén 2019. január 14-től minden érdeklődő számára elérhető.

Az online felületen elérhető információk, utasítások, előírások folyamatosan frissítésre kerülnek. Így nem csak a képzést frissen elvégzők, hanem a megyei állategészségügyi hatóság által korábban vizsgát tett vadászok is bármikor hozzájuthatnak a legfrissebb rendelkezésekhez, nemzetközi tapasztalatokhoz, a járványhelyzet aktuális állásáról, az őket érintő legfontosabb kérdésekről kaphatnak folyamatos tájékoztatást.

Az ASP járványügyi képzés vadászok számára c. e-learning képzés elérhető a NÉBIH távoktatási portálján, az EDU-n (http://edu.nebih.gov.hu).

Az EDU portál használata regisztrációhozkötött, ehhez kérem, hogy a jogosultsági igényét megküldeni szíveskedjen elektronikus úton névvel és e-mail címmel együtt Palló Imola a NÉBIH képzési és szociális referense felé a palloi@nebih.gov.hu címre. Az egyéni jelentkezések mellett csoportos jelentkezést is lehetséges egyéni adatokkal. Továbbá technikai kérdés esetén a fenti e-mail címen lehet segítséget kérni.

vaddiszno_kozeli

Regisztrációt követően az első belépéskor a GDPR adatvédelmi előírása alapján a portál használatához szükséges az adatkezelési tájékoztató elolvasásával és az elfogadásával tud továbblépni.

Az ASP járványügyi képzés vadászok számára kurzus a Kezdőoldalon az Ajánlott kurzusok menüpontból érhető el a kurzus nevére kattintva, vagy az közvetlenül az alábbi linken: http://edu.nebih.gov.hu/course/view.php?id=152.

A képzés tananyaga a segédanyagokkal együtt elérhető online, illetve letölthető pdf formátumban is.

Az online vizsgázni csak a tananyag elolvasását követően lehet 2019. január 14. és december 13. között. Sikeres vizsga után a tanúsítvány rögtön letölthető.

(OMVK)

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?