Eltűntek a Mátranováki Vadfarm dámszarvasai

damszarvasNem mindennapi eset történt a Mártanováki Vadfarmon. Amíg a tulajdonosok távol voltak, az összes farmon élő dámszarvast kiengedték.

A Mátranováki Vadfarm közösségi oldalán az alábbi bejegyzésre lettünk figyelmesek. Mint írják, péntek délelőtt távol voltak otthonról és mire hazaértek, tárva-nyitva találták a kaput, amelynek lakata rejtélyes módon tűnt el a zsanérpántról.

A nyitott kapun keresztül mind a 12 dámszarvas kiment, köztük a számukra legkedvesebb Benő is. A tulajdonosok sötétetdésig keresték szeretett állataikat, de az eső nem kedvezett a nyomok keresésében.

damszarvas_2

Gilányi Lázártól, a vadfarm alapítójától megtudtuk, hogy mára három dám – köztük a kis Benő is – hazatalált, de a többieket még jelenleg is keresik.

– Nagyon bízunk benne, hogy a másik kilenc is visszatalál majd. Kérjük a vadászokat, hogy ne háborgasság és ne lőjjék ki állatainkat – amelyek fülében számozott biléta található -, mert nem csak nekünk, de a hozzánk ellátogató emberek számára is kedvesek – mondta Gilányi Lázár.

damszarvas

(nool.hu)

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?