Együtt járőröztek a rendőrök, a mezőőrök és az erdészek a monori erdőkben

monor_erdesz_rendor_2Közös járőrszolgálatot szerveztek a monori rendőrök, valamint a mezőőrök és erdészek, akik bejárták a Monor illetékességi területén található erdőket. Cél a falopások megelőzése.

A Monori Rendőrkapitányság a falopások megelőzése és megakadályozása, az elkövetők elfogása érdekében 2018. november 15-én bűnmegelőzési célú ellenőrzést hajtott végre Monor illetékességi területén található külterületeken. Az akcióba a terület nagysága miatt bevonták a civil szervezetek, mezőőrök és az erdészet munkatársait is.

monor_erdesz_rendor_1

A visszatérő jelleggel végzett járőrszolgálatok különböző napszakokban történnek, és elsődleges céljuk, hogy megelőzzék a falopásokat, az illegális fakitermelést, az orvvadászatot, valamint az egyéb külterületi bűncselekményeket. A közös szolgálat során a külterületen élőkre is nagy figyelmet fordítanak, hogy a rendőrök közvetlenül megismerjék az ott lakók közbiztonsággal kapcsolatos észrevételeit, véleményeit.

monor_erdesz_rendor_2

A megelőzés érdekében a rendőrség számít az erdő- és földtulajdonosok tevékenységére. Lehetőség szerint látogassák meg többször ingatlanjaikat, a kezelésükben álló földterületet, ellenőrizzék annak sértetlenségét – írja a police.hu.

monor_erdesz_rendor_3

Felhívják az állampolgárok figyelmét, hogy bizonytalan eredetű faanyagot ne vásároljanak! Gyanús személyek megjelenése esetén, vagy gyanús eredetű tüzelőt árusító teherautót észlelve értesítsék a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-1-236-28-83-as telefonszámon, illetve tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 “Telefontanú” zöldszámán, vagy a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén!

(police.hu)

 

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?