Döntésben a soproniak a császárok – Magyar sikerek az Erdésztanulók Európa-bajnokságán

erdesztanulok_europabajnoksaga_3Egy első, és kettő második helyezést is elértek a Roth Gyula Szakgimnázium diákjai a 17. Erdésztanulók Európa-bajnokságán, amelynek szombaton tartották a díjátadó ünnepségét. A nemzetközi versenyen magyar csapat még sohasem ért el ilyen jó eredményt – számol be az eseményről a sopronmedia.hu.

Az erdésznövendékek számára érdekes kihívás volt a nívós megmérettetés. – Rengeteg tapasztalatot szereztünk a versenyen, amely során terepi és technikai feladatokkal egyaránt szembe kellett néznünk – mondta Papp Armand, aki a döntés versenyszámban az első helyezést érte el, amely révén egyéni összetett kategóriában a negyedikként végzett. – Számomra a legizzasztóbb az erdészeti feladatok megoldása volt. Ebben 5 kilométeres távot kellett teljesíteni, amelyben 16, különböző feladatokkal kecsegtető állomás is benne foglaltatott – tette hozzá.

erdesztanulok_europabajnoksaga_1

Kósi Richárd is öregbíti szereplésével az iskolája hírnevét, a lelkes tanuló második helyezést ért el a gallyazás versenyszámban. – Ennek azért örülök, mert az iskola tanműhelyében rengeteget készültem erre a gyakorlatra – tudta meg a versenyzőtől a sopronmedia.hu.

erdesztanulok_europabajnoksaga_2

Surányi Luca is méltán lehet büszke az eredményére, ő második helyen végzett a női versenyzők között.

erdesztanulok_europabajnoksaga_3

– Fáradtságos négy napon vagyunk túl, szerencsére grandiózus sikerekkel a hátunk mögött – mondta Hoczek László, a 21 ország 88 versenyzőjét felvonultató bajnokságnak otthont adó Roth Gyula Szakgimnázium igazgatója. – Az iskolánk csapata negyedik lett összetettben, ilyen becses eredményt még egyetlen hazai csapat sem ért el a nemzetközi megmérettetésben – fűzte hozzá büszkén.

Az igazgató szerint a siker fémjelzi az iskolában folyó oktatás minőségét. – Nem csupán a tanulóink érdemelnek elismerést, hanem a dolgozóink is, akik túlnyomó többsége lelkiismeretesen segített abban, hogy a rendezvény zökkenőmentesen tudjon lezajlani – emelte ki az igazgató, aki szerint a soproni intézmény számára óriási nyereségeket adott az esemény. – Ez az eredmény nyomot fog hagyni a hazai erdészoktatásban – emelte ki. – Egy verseny önmagában csak pillanatnyi képet ad az iskoláról, de biztosít minket arról, hogy ezt a munkát kell tovább folytatnunk – tette hozzá az igazgató.

erdesztanulok_europabajnoksaga_4

Az intézmény számos felbecsülhetetlen értékű nemzetközi kapcsolatra tett szert külföldi intézményekkel, amelyek révén a Roth Gyula Szakgimnázium és Szakközépiskola tanulói külföldi szakmai utakra, cseregyakorlatokra utazhatnak a későbbiekben.

Az eredményhirdetésen Dr. Fodor Tamás, Sopron polgármestere is beszédet mondott és díjakat is átadott. – Rendkívül nagy megtiszteltetés, hogy ez a nívós bajnokság Sopronban zajlott le – hangsúlyozta a polgármester. – Ez az esemény nem csupán a városunkat tisztelte meg az ittlétével, hanem a szakmát is, hiszen Sopron az erdészoktatás magyarországi fellegvára. Örömmel támogattuk a nemzetközi esemény megrendezését, ugyanis a résztvevők jó hírünket viszik a nagyvilágba – mondta Dr. Fodor Tamás, aki hozzáfűzte: Sopron olyan város, amelyet öröm megismerni.

erdesztanulok_europabajnoksaga_5

(sopronmedia.hu – Fotók: Griechisch Tamás)

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?