Megvannak a továbbjutók – STIHL Timbersports favágó verseny a FeHoVán

fehova_stihl_4Péntek délután 13 órától óriási favágó csata vette kezdetét a FeHoVa – Fegyver, Horgászat és Vadászat Nemzetközi Kiállításon, izgalmas versenyen ugyanis eldőlt, hogy a selejtezők után melyik öt versenyző lehet ott a válogatott tagjai mellett a STIHL TIMBERSPORTS International Competition szombati döntőjében. A tét hatalmas volt, éppen ezért az izgalom és a küzdelem is, hiszen tíz versenyző ragadott motorfűrészt és fejszét.

Szép Szabolcs, Szabó András, Orcskai Gergő, Strúbel Bence, Freschli Kristián, Ollé Péter, Pankotai Zoltán, Bakó András, Rittlinger Róbert és a határon túlról, Székelyhídról érkezett Balázsi Dávid négy versenyszámban mutathatta meg, hogy mit tud. Közülük a legjobb öt lehet ott a szombati döntőben, ahol a magyar válogatott tagjai (Bozsó Zoltán, Juhász István, Hamvasi Ferenc, Strúbel József Dedi), a romániai válogatott (Nagy Botond, Dan Petrescu, Cser Szilárd, Balázsi Dávid), valamint a világ egyik legjobb sportfavágója, a cseh Martin Komárek várja őket.

fehova_stihl_1

A FeHoVára meghirdetett STIHL TIMBERSPORTS International Competition szombati döntőjére végül Bakó András, Balázsi Dávid, Rittlinger Róbert, Pankotai Zoltán, Freschli Krisztián kvalifikálta magát, így 11 órától nekik is szurkolhat a közönség a HUNGEXPO F pavilonjában.

A selejtező egy részét Facebook oldalunkon élőben közvetítettük, a versenyszámokat teljesítő sportfavágókkal azonnal interjúztunk is. Nézze meg, milyen volt a hangulat a pénteki válogatón!

(Gribek Dániel – Erdő-Mező Online)

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?