Timberjack a sárban – Egy erdei elakadás története (+KÉPEK)

sar_timberjack_forwarder_clAz idei fakitermelési szezon főszereplője egyértelműen a sár. Már korábban is számos fotót mutattunk a magyar erdőkből, amelyeket olvasóink küldtek az Erdő-Mező szerkesztőségének, most egy pedig egy újabb történetet mesélt el nekünk Pávics István, aki Pest megyében, a Duna közelében akadt el egy Timberjack forwarderrel.

“Egyedül hordtam az aprítéknak való ágat. Egyszer már elakadtam ezen a ponton, de akkor sikerült önerőből kiszabadulni, így még egy fuvar gallyat belepakoltam a nyomba, hogy stabilabb legyen a talaj, de sajnos nem lett az” – mesélte az Erdő-Mezőnek Pávics István, aki a második elakadást követően 2,5 órán keresztül próbált kijönni a sárból – sikertelenül. Végül felhívta főnökét, hogy húzza ki az erdészeti gépet az LKT-val.

sar_timberjack_forwarder_2

Végül csak másnap, újabb két óra megfeszített, idegőrlő, drótkötél-szaggató, vontatócsap-elhajlító próbálkozás után sikerült kiszabadítani a sárba ragadt Timberjack forwardert.

Január végén is mutattunk hasonló képeket, akkor Nógrád megyében süllyedt bele a sárba egy gépkezelő olvasónk, korábban pedig arról is hírt adtunk, hogy az Egererdő Zrt. területén is nehezen halad a fakitermelés, mert a sár sok erdőrészt megközelíthetetlenné tett.

sar_timberjack_forwarder_1

(Erdő-Mező Online)

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?