Kihirdették a vadgazdálkodási alap nyertes pályázatait

vadaszpuska5960x640Élőhelyfejlesztés, ragadozógazdálkodás és csapdázás, a vadászterületek természetes vízellátásának javítása, etetők létesítése, vadföld gazdálkodás. Ezek a legnépszerűbb témák a nyertes pályázatok között, amelyekre többségében 100 ezer és 1 millió forint közötti összeget ítélt meg a vadásztársaságoknak az Országos Magyar Vadászkamara. Mindezek mellett van néhány különlegesebb cél, mint például a fogolyrepatriáció.

Az OMVK hivatalos tájékoztatója szerint a január 29-i ülésen az elnökség tagjai egyhangúlag elfogadták az Országos Vadgazdálkodási Alapból finanszírozható azon tevékenységek listáját, amelyeket az Országos Vadvédelmi és Vadgazdálkodási Bizottság megfelelőnek minősített.

Az országos bizottság elé 1042 darab elemi pályázat került, amelyek közül szakmai szempontrendszer alapján 103 pályázatot utasítottak el, mintegy 206 326 000 forint értékben. A konzorciumi formában beadott pályázatok és elbírált pályázatok száma 25, amiből 10 pályázatot javasoltak elutasításra. Az Országos Vadgazdálkodási Alap megfogalmazott céljait szem előtt tartva a bizottság 645 pályázatot minősített támogathatónak, összesen 583 079 000 forint összegben.

vadaszpuska_soretes

Mivel az érdeklődés óriási volt, így a Bizottság által befogadott, az állami erdőgazdaságok, a nemzeti parkok és az egyéb gazdasági társaságok által benyújtott pályázatokat tartaléklistára helyezték.

A pályázatok adatai
(pdf fájlok, kattintson a megnyitáshoz/letöltéshez!)

Támogatott pályázatok

Tartaléklistára helyezett pályázatok

Elutasított pályázatok

(Erdő-Mező Online)

 

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?