Halálos favágó baleset – Vádat emeltek a fakitermelők vezetője ellen

ronkszallito_baleset_6Vádat emelt a kaposvári ügyészség egy hivatásos tűzoltóval szemben, aki mellékállásban fakitermeléssel foglalkozott, és egy szakszerűtlen munka az egyik alkalmazottja életébe került. Az eset a Somogy megyei Szulok település közelében történt.

“A munkavégzést irányító vádlott fadöntési feladattal bízta meg a sértettet annak ellenére, hogy az ilyen irányú képesítéssel, gyakorlattal nem rendelkezett, továbbá munkavédelmi oktatást sem tartott, megfelelő védőfelszerelést sem biztosított a részére. A sértett a munkavégzés során szakszerűtlenül és védősisak nélkül döntött ki egy fát, amely rádőlt. Súlyos fejsérülései miatt a helyszínen életét vesztette” – írja az ügyészség. A vádlott ezt követően hamisított egy munkavédelmi naplót annak igazolására, hogy a sértett megfelelő munkavédelmi oktatást kapott, továbbá három alkalmazottját, köztük az elhunyt édesapját, rávette arra, hogy hazudják a nyomozóknak, hogy valójában volt munkavédelmi oktatás.

bilincs-11

A vád halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége, hamis tanúzás vétsége és más bűncselekmények. Az ügyészség fogházbüntetésre és a fakitermelői foglalkozástól eltiltására, míg a hamisan tanúzó társainak próbára bocsátására tett indítványt.

(Index.hu)

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?