Rakodj fát úgy, hogy nem ülsz a gépben! – Díjat nyert a Bobcat rádiós távirányítású rendszere

bobcat_erdoMinden munkafolyamat elvégezhető anélkül, hogy a gépkezelő a gépben tartózkodna. Röviden megfogalmazva ez a lényege a Bobcat új fejlesztésének, a Bobcat Remote Control Kit rádiós távirányítású rendszerének, amelyet az AGROmashEXPO és AgrárgépShow 2018-as termékpályázatán gépesítés kategóriában Prémium Oklevéllel díjazott a szakmai zsűri.

A pályázatot a Bobcat és Doosan munkagépek hivatalos és kizárólagos hazai képviselete, a szigetszentmiklósi DM-KER Kft. adta be, és nem véletlenül választották a legjobb innovációk közé.  A rádiós távirányító rendszer ugyanis rövid idő alatt installálható a megfelelő munkagéphez, sőt hordozható is, hiszen percek alatt átrakható egy másik rakodógépre.

bobcat_taviranyitas_1

“A rendszer gyakorlatilag az összes Bobcat gumikerekes és hevederes homlokrakodóval kompatibilis, az egyetlen kikötés, hogy a gépnek SJC (elektromos joystick-os) vezérlésűnek kell lennie. A rádiós távirányítású rendszer ugyanis a gép elektromos rendszerére van befolyással, ezért nem alkalmazható a karos/pedálos vezérlésű gépeknél” – olvasható a DM-KER Kft. tájékoztatójában.

bobcat_taviranyitas_2

A távirányító segítségével minden munkafolyamat úgy végezhető el, mintha a gépkezelő a rakodógépben ülne. Távolról vezérelhető a menetelés, a gémemelés, a kanálbillentés, de akár a segédhidraulika-vezérlés is. A technológia különösen előnyös lehet a faanyag rakodásánál, hiszen az egyébként rendkívül veszélyes munka során így minimálisra csökkenthető a balesetek esélye.

Az AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállítás 2018. január 24. és 27. között várja a szakmai érdeklődőket a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont területén.

(Gribek DánielErdő-Mező Online)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?