STIHL Timbersports VB – Hatalmasat küzdött Norvégiában a Juhász, Hamvasi, Strúbel, Bozsó négyes

stihl_timbersports_2017_juhaszA STIHL Timbersports Series egyéni versenysorozata ebben az évben is új-zélandi győzelmet hozott. Jason Wynyard a tavalyi évhez hasonlóan 2017-ben is verhetetlennek bizonyulva megvédte címét, és így kilencedszerre lett a világ legjobb sportfavágója. A második helyen az ausztrál Brad De Losa végzett, a dobogó harmadik fokára pedig a kanadai Mitch Hewitt állhatott fel. Az egyéni siker után csapatban is bravúros győzelmet arattak az új-zélandiak, akik a döntőben Lengyelországot gyűrték maguk alá. A harmadik helyen a középdöntőben hatalmasat hibázó Ausztrália végzett.

A magyar csapatot Juhász István, Hamvasi Ferenc, Strúbel József “Dedi” és Bozsó Zoltán “Zoka” képviselte, az 53 éves Juhász pedig egyéniben is harcba szállt a világbajnoki címért.

Juhász István rutinos versenyzőként vett részt a küzdelmekben, hiszen 2011-óta minden évben megmérettette magát a STIHL Timbersports világbajnokságon. A kvalifikáció során három versenyszámban kiemelkedően teljesített, egyben azonban hibázott, így az utolsó fordulóban mindent egy lapra tett fel. Juhásznak épített motorfűrésszel kellett egy rönkről három 60 centiméter átmérőjű korongot levágnia 15 centiméteren belül, amit sikeresen teljesített is, ám amikor letette a fűrészt, véletlenül rárakta az egyik korongra, a lánc pedig hozzáért és belevágott a fába. A verseny szabályzata szerint ebben a fordulóban nulla pontot kapott, utolsó versenyszám lévén pedig már nem volt lehetősége arra, hogy további pontokat szerezve a döntőbe jusson.

stihl_timbersports_2017

Sajnos, a négyfős magyar csapat sem jutott tovább a kvalifikációról döntőbe. Egy rossz egyéni indulás miatt 15 másodperces büntetést kaptak, aminek következtében nem tudtak a tizenkettő közé kerülni. A vigaszágon azonban hatalmas küzdelemben remek eredményt értek el, amellyel délelőtt még egyenes ágon a döntőbe jutottak volna. A délutáni időeredményeket nézve azonban egy másodperccel lemaradtak a döntőről, így végül a 17. helyen zártak. Strúbel József „Dedi” a versenyt követően úgy nyilatkozott: nem csalódott, hiszen tudja, a kemény munka előbb-utóbb meg fogja hozni a sikereket a magyar csapat számára.

(fakitermeloverseny.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?