Norvégiában csapnak össze a világ legjobb sportfavágói – Juhász István csütörtökön kezd

stihl_timbersports_2016_juhasz_istvan_2November 2-tól és 4-ig visszatér a norvég olimpiai városba, Lillehammer-be a STIHL Timbersports Világbajnokság. Szurkoljunk együtt a magyar csapatnak és az egyéniben is versenybe szálló Juhász Istvánnak!

Minden évben több ezren szurkolnak élőben az elit divízió legjobb favágóinak, a televízió képernyői előtt pedig milliók követték figyelemmel a nem mindennapi megmérettetéseket. Ez idén sem lesz másként. A világ több mint száz legjobb favágója ebben az évben, Norvégiában, Lillehammer-ben mérheti össze erejét és ügyességét, a versenyekből pedig a STIHL Timbersports magyar csapata sem maradhat ki. A Hakons csarnokban Juhász István, Hamvai Ferenc, Strúbel József “Dedi” és Bazsó Zoltán “Zoka” képviseli Magyarországot csapatban, Juhász István pedig egyéniben is harcba száll.

A magyar csapat tagjai nagy reményekkel tekintenek a csütörtöki kvalifikációra. Strúbel József “Dedi” úgy fogalmazott: fontos, hogy az első körben jussanak tovább a kvalifikációról, mivel ebben az esetben a döntőben könnyebb ellenfelet kapva növelnék esélyüket a kiemelkedő eredményre. “A világbajnoksághoz méltó komolysággal készültünk a versenyre, mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy maximális teljesítményt nyújtsunk” – mondta Bazsó Zoltán “Zoka”, majd hozzátette: azért fognak küzdeni, hogy a magyar csapat bekerüljön az első tízbe. Hamvai Ferenc szerint ennek minden esélye megvan, ugyanis mindannyian top-formában vannak, s bízik abban, hogy az elmúlt hónapok kemény munkájának meg lesz az eredménye.

timbersports

Juhász István rutinos versenyzőként vesz részt a küzdelmekben, hiszen 2011-óta minden évben megméretteti magát a Timbersports világbajnokságon. “Mindenképpen szeretnék a szombati egyéni döntőbe bekerülni, ehhez azonban elsőként a november 2-i kvalifikáción kell majd helytállnom” – mutatott rá, majd aláhúzta: nem mer jóslatokba bocsátkozni, de mindent meg fog tenni azért, hogy méltóképpen képviselje hazánkat.

juhaszistvan

A csapatversenyek november 3-án, az egyéni küzdelmek november 4-én lesznek. Mindkét nap eseményeit és a magyar csapat küzdelmét élőben követhetik az interneten.

(STIHL Timbersports)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?