Lőfegyvert tartott a fatolvaj, agancsokat lopott a gondnok

Akácfát lopott és engedély nélkül tartott magánál lőfegyvereket és lőszereket egy 67 éves vanyarci férfi, akit egy erdőőr zavart meg a fa elszállítás közben. Egy Várgesztes közelében lévő gazdaságnál dolgozó gondnok pedig agancsokat lopott főnökétől. Rendőrségi hírek az erdőből.
Lőfegyvert tartott a fatolvaj, agancsokat lopott a gondnok

Az erdőör bukkant rá a fatolvajra

A Pásztói Rendőrkapitányság lőfegyverrel visszaélés bűntett és lopás vétség megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 67 éves vanyarci férfi ellen. A nyomozás adatai alapján a gyanúsított 2017. október 7-én, a délutáni órákban egy Vanyarc külterületén lévő erdőterületről - a tulajdonos tudta és engedélye nélkül - vágott ki és szándékozott eltulajdonítani több köbméter akácfát. A férfi a kivágott akácfát egy traktorral és az ahhoz szerelt utánfutóval akarta elszállítani, de cselekményében egy erdőőr megzavarta. A pásztói nyomozók a 67 éves gyanúsított vanyarci családi házában házkutatást tartottak, ahol több köbméter akácfát, valamint lőszereket - az elsődleges adatok alapján - átalakított lőfegyvereket találtak meg és foglaltak le, melyeket a férfi engedély nélkül tartott magánál. 1012_falopas_2 A férfit a rendőrök a rendőrkapitányság épületébe előállították és gyanúsítottként hallgatták ki. A Pásztói Rendőrkapitányság szakértők bevonásával folytatja a büntetőeljárást.

Agancsokat lopott a gondnok

A Tatabányai Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 46 éves tatabányai lakos ellen. A gyanúsított egy Várgesztes közelében lévő gazdaságnál dolgozott gondnokként. A férfi tudta, hogy a tulajdonos melyik épületben tart szarvas trófeákat. A sértett 2017. október 7-én ellenőrizte az értékes trófeagyűjteményét. Azokból több darab is hiányzott, ezért értesítette a rendőröket, akik megállapították, hogy a gondnokként dolgozó férfi folyamatosan lopott a trófeákból. A tettes azt is elmondta, hogy az agancsokat fűrésszel levágta és azokat értékesítette. 1012_agancslopas_1 A rendőrök a házkutatás során összesen 19 darab szarvas koponyacsontot foglaltak le, amelyről az agancsokat a gyanúsított levágta. A rendőrök megtalálták a vágásokhoz használt fűrészt is. A férfit a fenti napon 20 óra 10 perckor a Tatabányai Rendőrkapitányságra előállították, ahol gyanúsítottként kihallgatták. (police.hu) erdomezolike