Erdészeti jog – Olvasói kérdés az erdőgazdálkodó bejegyzéséről

erdeszeti_jogÚjabb olvasói kérdés érkezett az Erdő-Mező szerkesztőségébe, ezúttal az erdőgazdaként történő bejelentkezéssel kapcsolatban. Az olvasói kérdésre dr. Balogh Natália erdészeti szaktanácsadó jogász válaszol.

Olvasónk kérdése:

Van egy 1,4 hektáros erdőnk, aminek nagyobb része a páromé, a kisebbik a keresztanyjáé. A párom szeretne bejelentkezni mint erdőgazda. Ehhez szükséges valami végzetség?
Köszönettel:
Bódi Róbert

dr. Balogh Natália erdészeti szaktanácsadó jogász válaszol:

Az erdőgazdálkodó bejegyzéséhez nem kell külön végzettség, az Erdőtörvény 97. paragrafusa szerint azonban kötelező erdészeti szakszemélyzetet “alkalmaznia” az erdőgazdálkodónak. Már a nyilvántartásba vételi kérelmen meg kell nevezni a személyét, sőt, a kérelmet magát is alá kell írnia ennek az erdész végzettségű illetőnek. Így lesz biztosított a tartamos erdőgazdálkodás. Az erdőgazdálkodó bejegyzéséhez azonban – a leírás szerint – szükségük lesz egy többlethasználati megállapodásra, amennyiben a párja a teljes erdőterületen szeretne erdőgazdálkodó lenni.

merd-logo-uj-1dr.Balogh Natália
erdészeti szaktanácsadó jogász
erdojog@gmail.com
06-20-294-0449
4400 Nyíregyháza, Kótaji út 35.

Amennyiben jogi problémája adódik, keresse dr. Balogh Natália erdészeti szaktanácsadó jogászt, vagy írjon nekünk az erdo-mezo@erdo-mezo.hu címre!

jogszabaly_

(Erdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?