Óriási erdészeti gépekkel kampányol a közúti biztonságért a német rendőrség (KÉPEK, VIDEÓ)

fendt_jenz_rendor_3A rendőrök és rendőrautó is eltörpül amellett a FENDT + JENZ gépkombináció mellett, amelynek segítségével a közúti közlekedés veszélyeire figyelmeztetnek Németországban. A hivatalos szervek idén is a mezőgazdasági és erdészeti gépekre hívják fel a figyelmet fotókkal, videókkal, amelyekben hangsúlyozzák, hogy a balesetek megelőzésének záloga a kölcsönös odafigyelés.

Az 500 lóerős, 14 tonnás, 3 méter széles FENDT 1050 Vario nagytraktor és a JENZ aprítógép impozáns látványt nyújt a rendőrautó mellett. A közutakon a jelenleg is zajló kukorica és napraforgó betakarítás miatt a szokottnál is nagyobb a traktor- és kombájnforgalom, de a német rendőrök az erdészeti gépekre is felhívják a figyelmet, hiszen az országban rendkívül fontos ágazat, a fakitermelés szezonja is beindul.

fendt_jenz_rendor_1

A kampány egyik legfontosabb üzenete, hogy a gépkezelők és a sofőrök figyeljenek oda egymásra, legyenek türelmesek, legyenek tekintettel a másikra. Itt gondolhatunk az utakra felhordott sárra, de a veszélyes helyzetekben történő előzésekre, de akár a ködre is. Ez utóbbiról szól egy tavaly Karácsony előtt megjelent rendkívül hatásos videó:

A videó és fotók elkészítését a Benedikt Ley GmbH mezőgazdasági és erdészeti vállalat segítette gépeivel, a képek a Polizei Oberbayern Süd Facebook oldalán jelentek meg. Reméljük, a németországi kampány sikeres lesz, és sok balesetet előz majd meg. Hazánkban sem lenne utolsó egy hasonló kezdeményezés, az Erdő-Mező szakmai médiaként biztosan partner lenne benne – még ha itthon sokkal kevesebb nagy erdészeti géppel futhatunk is össze. Igaz, éppen ilyen méretű gépkombinációról a közelmúltban készítettünk kisfilmet Lenti közelében:

fendt_jenz_rendor_2

fendt_jenz_rendor_3

fendt_jenz_rendor_4

fendt_jenz_rendor_5

fendt_jenz_rendor_6

fendt_jenz_rendor_7

fendt_jenz_rendor_8

(Erdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?