Az Északerdő két csapata és az Óbükk Kft. a dobogón – Kisfilm a bükkzsérci fakitermelő versenyről (+VIDEÓ)

bukkzserc_stihl_36Az Északerdő Zrt. diadalával zárult az idei Országos STIHL Fakitermelő Bajnokság regionális megmérettetéseinek sora Bükkzsércen, hiszen az állami erdőgazdaság az első két helyet szerezte meg a verseny során. Az ötödik selejtezőről ezúttal is videóval, nyilatkozatokkal jelentkezünk. Szeptember 2-án pedig országos döntő következik Soponyán!

KÉPGALÉRIA A BÜKKZSÉRCI FAKITERMELŐ VERSENYRŐL >>>

“Elég sokat készültünk, amiben az Északerdő Zrt. támogatott bennünket. A győzelem titka is ez. Sokat kell edzeni, és aztán jön a siker” – nyilatkozta a verseny után Máté Viktor, az Északerdő Zrt. I. számú, nyertes csapatának kapitánya. A fakitermelő azt is elmondta, hogy az első kör után még nem volt túl biztató a helyzetük, hiszen mindössze a negyedik helyen álltak. “Nagyon rossz fát kaptunk, ami nem akart hasadni, de aztán a második körben fordult a szerencsénk, és nyerni tudtunk”.

A dobogó második fokára is északerdős csapat állhatott fel, szám szerint a IV. gárda. “Nagyon jó verseny volt, nagyjából erre az eredményre számítottunk. Időben egy kicsit elcsúsztunk, úgyhogy a tempón még dolgoznunk kell” – számolt be teljesítményükről Kmetz Szabolcs tűzoltó. Hozzátette: “a döntőben kicsit erősebb lesz a mezőny, de reméljük, hogy hasonló eredmény születik mint itt – vagy jobb”.

Az Északerdő Zrt. rendre a legnagyobb létszámmal vesz részt a fakitermelő versenyeken, ráadásul kiváló eredményekkel. Mindez nem véletlen, hiszen az állami erdőgazdaság minden eszközzel támogatja a versenyzőit. “A mi szakmánkban a fakitermelés az egyik legveszélyesebb munkaművelet, ezért azoknak, akik ebben dolgoznak nap mint nap, maximális felkészültséggel kell rendelkezniük. Erről pedig ezeken a versenyeken is számot adnak. Ráadásul nagyon jó a megmérettetések a hangulata, aminek köszönhetően lelkesen jelentkeznek a fakitermelőink. Ahány csapat összejön, mi annyit indítunk, nem szabunk határt. Mindehhez azonban Rencsiné Ágh Márta kolléganőnk szervező munkája is kell, aki nagy lelkülettel veti bele magát ebbe a feladatba – fogalmazott Zay Adorján, az Északerdő Zrt. vezérigazgatója az Erdő-Mező kérdésére.

bukkzserc_stihl_11

Bükkzsércen a harmadik helyen egy fakitermelő vállalkozás, az Óbükk Kft. végzett, ahol cég dolgozói mellett apa és fia is vágta a fát. Túri József erdésztechnikusként végzet, majd 1991-ben vállalkozást indított, azóta is LKT-s fakitermelő brigádját irányítja. “Éreztük, hogy jól sikerült a verseny, az első fordulóban nagyon jó fát is kaptunk. Tavaly a fiaim miatt kezdtük újra a versenyzést, de akkor még nem sikerült tovább jutnunk. Tapasztalatlanok voltunk. A versenyt magát kell megszokni, azt a légkört, ami ilyenkor uralkodik. Egy éve túlizgultuk a versenyt, sok hibapontot szedtünk össze, hiszen hozzászoktunk a nyugodt erdei munkához” – mondta el portálunknak Túri József.

A szeptember 2-ára, a Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztiválra meghirdetett döntőn ott lehet még a negyedik helyezett Északerdő Zrt. 2. csapata, és az Egererdő Zrt. két gárdája, a mátrai és az Irdatlanok alakulat, ezzel pedig összeállt az országos verseny csapatlistája.
Bükkzsérci eredmények:
1. Északerdő Zrt. (I.)
2. Északerdő Zrt. (IV.)
3. Óbükk Kft.
4. Északerdő Zrt. (II.)
5. Egererdő Zrt. Mátrai Csapata
6. Egererdő Zrt. Irdatlanok
7. STIHL-US Team Répáshuta
8. Északerdő Zrt. (III.)
9. Mátra Szakképző 1.
10. Forwarder
11. Gyöngyösi Fanyűvők
12. Egri Erdészet
13. Mátra Szakképző 2.
Versenyen kívül:
Hanyi Hódok
Bükki Asszonyok

A 2017-es STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság első négy fordulójának és a Bajnokok Bajnoka verseny videója:

KEDVCSINÁLÓ VIDEÓK 2016-BÓL:


ERDŐ-MEZŐ VIDEÓK A 2015-ÖS FAKITERMELŐ VERSENYEKRŐL:


(Gribek DánielErdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?