Erdőtüzet akadályoztak meg a SEFAG mérnökei az Év Erdésze Versenyről hazafelé tartva

parkerdo_2_erdotuzA SEFAG Zrt. munkatársai számára értek véget az izgalmak az Év Erdésze Verseny csütörtöki döntője után, ugyanis hazafelé tartva egy erdőtüzet is megakadályoztak a erdőgazdálkodási osztály mérnökei. Az állami erdőgazdaság honlapján is beszámolt a nem mindennapi esetről. A lángokat, amit végül a tűzoltókkal együtt sikerült eloltaniuk, egy leszakadt vezeték okozta.

“Tegnap, a kora esti órákban “Az Év Erdésze – 2017″ versenyről tartottak haza az erdőgazdálkodási osztály mérnökei, mikor Böhönye és Nagybajom között vezetékszakadás okozta tüzet észleltek az erdőszegélyben. Az oltás azonnali megkezdése mellett értesítették a tűzoltóságot is. A riasztásra a böhönyei önkéntes tűzoltók érkeztek a helyszínre és együttes erővel sikerült a keletkezett tüzet eloltani, megelőzve annak az erdőben történő továbbterjedését, és egy jelentős erdőtüzet! Köszönjük!” – olvasható a sefag.hu oldalon.

Az esetről a Katasztrófavédelem is beszámolt honlapján:

Böhönye és Nagybajom között, ahol egy fa rádőlt a nagyfeszültségű vezetékre, leszakította azt, amely tüzet okozott. Ezt észlelte három erdész, ők kezdték meg az oltást, majd tűzoltói segítséget kértek. A böhönyei önkormányzati tűzoltók vonultak a helyszínre, akik megakadályozták, hogy az avar visszagyulladjon.

A 2017-es Év Erdésze Verseny eredménye >>>

(SEFAG Zrt., Katasztrófavédelem nyomán Erdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?