Új együttműködési megállapodásokat ír alá az FM és a NAK a Mátra Erdészeti, Mezőgazdasági és Vadgazdálkodási Szakképző Iskolában

matra_szakkepzo_iskolaA Földművelésügyi Minisztérium és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara májusi partnerségi keretmegállapodása nyomán további együttműködési megállapodásokat írnak alá Heves megyében június 21-én. Az ünnepélyes rendezvénynek a mátrafüredi FM ASzK – Mátra Erdészeti, Mezőgazdasági és Vadgazdálkodási Szakképző Iskolája és Kollégiuma ad otthont.

A megyei szintű megállapodáshoz a térség hangsúlyos agrárgazdasági szereplői folyamatosan csatlakozhatnak, lehetővé téve, hogy a szakmai és szakmaközi szervezetek, gazdálkodók és önkormányzatok bevonásával megerősítsék a gyakorlatorientált iskolai rendszer működését, és az iskolarendszeren kívüli középfokú agrárszakképzést is. Jelen együttműködési megállapodás célja, hogy az agrárszakképzés megerősítésével növelje a Heves megyében működő agrár- és élelmiszergazdasági tevékenységet folytató gazdasági szervezetek versenyképességét, valamint Heves megye népességmegtartó erejét.

A jövő szakembereinek magas színvonalú iskolarendszerű képzése, a tudás megújítását szolgáló továbbképzések és a felnőttképzés folyamatosan megjelenő igénye, valamint a duális képzési rendszer kibővítése szorosabb együttműködést kíván meg az agrárszakképző iskolák és az őket körülvevő gazdasági-társadalmi környezet között. Ennek szellemében az első keretmegállapodást május 8-án írta alá Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, és Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke. A keretmegállapodás célja a Földművelésügyi Minisztérium fenntartásában lévő szakképző intézmények szakmai színvonalának fejlesztése – mind a megyékben, mind pedig a fővárosban – a jelentős szerepet betöltő helyi és megyei agrárszereplők bevonásával.

A megyei megállapodások megkötésével a partnerek nagy hangsúlyt fektetnek a duális képzés megerősítésére, a beiskolázások támogatására, a magas színvonalú felnőttképzésre, valamint a végzett fiatal szakemberek munkaerőpiacon történő elhelyezkedésének elősegítésére.

(Agrárszakképzések Sajtó)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?