A Pilisi Parkerdő-Frainetto csapat győzött Keszegen – Kisfilm a STIHL fakitermelő versenyről (+VIDEÓ)

keszeg_favago_33A Pilisi Parkerdő Zrt. – Frainetto Kft. csapatának győzelmével zárult a VIII. Keszegi Favágó Verseny, amely hagyományosan a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság egyik regionális fordulójának is számít. Ahogy a korábbi megmérettetéseken, úgy a börzsönyi láncfűrészes küzdelemnél is jelen volt az Erdő-Mező, ahonnan most videóval, nyilatkozatokkal is jelentkezünk. Megszólal a győztes csapat vezetője, de a Barfa 2014 Kft. gárdája is kameránk elénk állt. Emellett Dobó István, az Ipoly Erdő Zrt. erdészetvezetője mondja el, miért különösen fontos a számukra a STIHL fakitermelő versenysorozata.

“Régóta küzdöttünk azért, hogy első helyen végezzünk. Volt negyedik és harmadik helyünk, az országos versenyen pedig rendre ott vagyunk az első hat csapat között. Most végre sikerült nyernünk” – mondta el az Erdő-Mező kérdésére Ollé Péter, a Pilisi Parkerdő Zrt. – Frainetto Kft. gárdájának vezetője. Hozzátette; a csapat nevét adó két támogatójuktól évről évre egyre jobb minőségű fákat kapnak a felkészüléshez, aminek most meg is lett az eredménye.

A második helyen a szegedi Bajnokok Bajnoka verseny ezüstérmese, a Tölgyerdő-Gép Kft. végzett, míg a kvalifikációs versenyben a Barfa 2014 Kft. lett a harmadik – keszegi összesítettben a második.

“Kemény gyakorlások árán jó helyezést tudtunk elérni a keszegi versenyen, és bízunk abban, hogy az országos is hasonlóan sikerül majd” – nyilatkozta az Erdő-Mezőnek Vörös Péter, a Barfa 2014 Kft. csapatának vezetője, aki elmondta, hogy tavaly, a KAEG Zrt. által szervezett regionális fordulóban próbálták ki magukat először. A felkészülés olyan jól sikerült, hogy a Csorna környéki, fakitermeléssel, valamint egyéb erdészeti szolgáltatásokkal foglalkozó cég gárdája a göbösmajori megmérettetés után májusban dobogóra is állhatott.

keszeg_favago_46

A szeptember 2-i döntőben, a soponyai Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztiválon találkozhatunk még az Ipoly Erdő Zrt. – Királyréti Erdészet, Szekeres Ricsi és a Csiri Team gárdájával is. Folytatás június 9-én, pénteken Tamásiban, majd augusztus 26-án Bükkzsércen, ahol véglegesen összeáll az országos verseny csapatlistája.

A fakitermelő versenyek jelentősége megkérdőjelezhetetlen, és ezt bizonyítja, hogy egyre élesebbek a csaták, egyre több kiváló csapat méri össze tudását egy-egy rendezvényen. Az Ipoly Erdő Zrt., mint az egyik szervező, ezért is tartja kiemelt fontosságúnak a keszegi programot, amely a balesetek megelőzését is szolgálja.

“A lakott területektől messzire nagyon nehéz bármilyen segítséget eljuttatni, ha baleset történik. Több olyan alkalom is volt, amikor mentőhelikopterrel kellett a sérültet a helyszínről elszállítani. Baleset akkor is történik, amikor minden szabályt betartunk, de ha a védőfelszerelések hiánya vagy nem megfelelő használata miatt van ilyen, az mindig különösen rossz és kellemetlen érzéssel tölti el az erdészet valamennyi munkatársát. Ezért is tartjuk fontosnak, hogy felhívjuk a fakitermelők, favágók figyelmét, hogy mennyire fontos a szabályok betartása” – mondta el az Erdő-Mezőnek Dobó István, az Ipoly Erdő Zrt. Váci Erdészetének erdészetvezetője, aki szerint ezek a versenyek tökéletesek arra, hogy ráirányítsák a figyelmet erre a problémára.

Részletes eredmények és képek korábbi tudósításunkban >>>

A 2017-es STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság első két fordulójának és a Bajnokok Bajnoka verseny videója:

KEDVCSINÁLÓ VIDEÓK 2016-BÓL:


ERDŐ-MEZŐ VIDEÓK A 2015-ÖS FAKITERMELŐ VERSENYEKRŐL:


 

 

(Gribek DánielErdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?