Új erdészeti és faipari rakodógépeket mutat be a Liebherr az Elmia Wood kiállításon

liebherr_logoA német Liebherr a svédországi Elmia Wood erdészeti kiállítás új, Rakodás és Szállítás részlegében mutatja be új rakodógépeit. A június 7. és 10. között zajló rendezvény ezen szekciója a nyersanyagok erdőből ipari telephelyekre történő szállítását, az anyagmozgatást állítja a középpontba.

A Liebherr 518 jelenleg a legnagyobb négykerék-kormányzással szerelt rakodógép a világon. „A négykerék-kormányzás olyan csuklós kormányművet jelent, amely kombinálva van a kormányozható hátsó tengellyel” – magyarázta Jörg Miethke, a Liebherr Svédország vezérigazgatója.

Liebherr_580_rakodogep

A Liebherr néhány kisebb rakodója is négykerék-kormányzással van felszerelve. A csuklós kormánymű és a kormányozható hátsó tengely kombinációja rugalmasabbá teszi a gépet, és szűkebb fordulási sugarat tesz lehetővé. „Annak is kisebb a kockázata, hogy a súlypont túl messzire kerül emelés közben. Ez azt jelenti, hogy a gép nagyobb súlyt képes felemelni” – tette hozzá Miethke.

Takarékos az új Liebherr rakodógép

Az új L 580 LogHandler XPower rakodógép először a svéd Elmia Wood kiállításon mutatkozik be. Kifejezetten a faanyag kezeléséhez tervezték, és a hajtáslánca is új fejlesztésű, amely egyesíti a hidrosztatikus hajtást a hagyományos előremeneti hajtással. Az adott feladathoz leginkább megfelelő módszer alkalmazásával az üzemanyag-fogyasztás akár 30 százalékkal is csökkenthető.

Liebherr 518 rakodógép

Liebherr 518 rakodógép

A Liebherr harmadik újítása az LH 35 M Timber Litronic új változata, amely egy önjáró daru fűrészáru kezeléshez. A gép alváza új, és most már pótkocsit is lehet vele vontatni, így az eszköz egyedül képes a faanyag rakodására és szállítására, nincs szükség külön teherautóra.

Liebherr LH 35 M Timber Litronic

Liebherr LH 35 M Timber Litronic

Új terület a kiállításon

A 2017. június 7. és 10. között zajló, svédországi Elmia Wood kiállításon először várja az érdeklődőket a Rakodás és Szállítás kiállítási terület, amely elsősorban az erdei utak építésére és karbantartására, valamint az erdei nyersanyagok szállítására és a faanyag kezelésére összpontosít.

Fordította:
Német Gábor
faipari szakfordító
www.gabornemet.com

(Erdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?