Valétálás 2017 – Így búcsúztak a Soproni Egyetemtől az erdőmérnök hallgatók (+KÉPEK)

valeta_soproni_egyetem_fotó_kisalfold_Magasi_8Május 13-án tartotta valétaünnepségét a Soproni Egyetem, amely során 104 hallgató búcsúzott az Alma Matertől. A hagyománynak megfelelően a valétálás szombaton este 19 órakor kezdődött, az Egyetem főépülete előtt gyűltek össze a valétálók, családtagok, oktatók és az egyetem hallgatói. Az Erdőmérnöki Karról negyvenketten, a Simonyi Károly Karról harmincketten, a Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Karról harmincan búcsúztak.

Heilig Dávid és Grédics László erdész valétaelnökök után Prof. Dr. Lakatos Ferenc dékán (EMK), Dr. Alpár Tibor dékán (SKK) és Dr. Koloszár László dékánhelyettes (LKK) köszönt el a hallgatóktól, majd Prof. Dr. Faragó Sándor, a Soproni Egyetem rektorának köszöntőbeszéde következett, aki 22 év vezetői pozíció után az év végén maga is elköszön az Egyetemtől. „Ma magam is búcsúzom, ha úgy tetszik magam is valétálok. Nagy tisztességnek tartom, hogy szolgálhattam Alma Materemet, s most 15., egyben utolsó rektori valéta-beszédemet mondhatom. Tizenötször inthettem Istenhozzádot az elmenőknek, tizenötször tártam ki a búcsúzók előtt az egyetem kovácsoltvas kapuját.”

valeta_soproni_egyetem_fotó_kisalfold_Magasi_4

A rektor minden karnak külön útravaló gondolattal készült, majd a bányászlámpások fényében elindult a Szalamander a város utcáin keresztül. A Fő téren Benedek Barnabás (SKK) és Kiss Barnabás (LKK) valétaelnökök búcsúztak Soprontól, a város nevében Dr. Fodor Tamás köszöntötte a végzősöket, emlékeztetve az ünneplőket: „Sopron visszavárja Önöket!”.

valeta_soproni_egyetem_Fotó_SOE_Bucsy Gyöngyvér_1

valeta_soproni_egyetem_Fotó_SOE_Bucsy Gyöngyvér_20

valeta_soproni_egyetem_Fotó_SOE_Bucsy Gyöngyvér_8

valeta_soproni_egyetem_Fotó_SOE_Bucsy Gyöngyvér_4

valeta_soproni_egyetem_Fotó_SOE_Bucsy Gyöngyvér_13

valeta_soproni_egyetem_fotó_kisalfold_Magasi_11

valeta_soproni_egyetem_fotó_Sopron Média_Leczovics Zsolt_3

valeta_soproni_egyetem_fotó_Sopron Média_Leczovics Zsolt_5

valeta_soproni_egyetem_fotó_Sopron Média_Leczovics Zsolt_7

(Soproni Egyetem; Fotók: Sopronmédia, Kisalföld, Bucsí Gyöngyvér)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?