Év Erdésze Verseny 2017 – Szolnoki erdész lett a NEFAG Zrt. legjobbja

ev_erdesze_2017_nefag_2A 2017-es Év Erdésze Verseny szolnoki előválogatóján a NEFAG Zrt. 15 kerületvezető erdésze adott számot tudásáról. Mint minden évben, úgy idén is a legjobb versenyző jutott be a június 22-i és 23-i országos döntőre, amelynek ezúttal a Kaszó Zrt. ad otthont.

Teszt írással kezdődött az Év Erdésze Verseny területi fordulója, amelyre a szolnoki, a monori és a pusztavacsi erdészetből érkeztek a kerületvezető erdészek – számolt be az eseményről a Szolnok TV.

“Nagy kihívást jelent eljutni az országos versenyre. Ezen kívül színesedik a szakmai gyakorlat, illetve a verseny által barátságok, kapcsolatok is épülnek” – mondta el a helyi TV-nek Recsók Sándor, a NEFAG Zrt. Monori Erdészetének erdésztechnikusa.

Az Év Erdésze cím szakmai elismerést jelent az erdészek számára, ezért a megmérettetés minden évben népszerű. A pályázók között nemcsak tapasztalt, hanem frissen végzett erdésztechnikusok is voltak.

“Itt kiderül, hogy ki mennyire van otthon a szakmában, vagyis mennyire gyakorlatias és tapasztalt.” – tette hozzá a szolnoktv.hu-nak Nagy Roland, a NEFAG Zrt. Monori Erdészetének erdésztechnikusa.

A több mint 150 éves Országos Erdészeti Egyesület életében a verseny már tradíció. A területi fordulón a versenyzők olyan feladatokat oldottak meg, amelyek az országos döntőn is megjelennek.

ev_erdesze_2017_nefag_1

“Minden állami erdőgazdaságnál először helyi válogatón vesznek részt a tagok, itt választják ki az adott erdészetnél a legrátermettebb, az évben legügyesebb kerületvezető erdészt. De itt lehetőség van a magán erdőgazdálkodóknak is részt venni” – mondta Csősz József, a NEFAG Zrt. projektvezetője.

A kétnapos országos döntőnek június 22-én és 23-án a Somogy megyei Kaszó ad otthont. Az Év Erdésze címért a NEFAG Zrt. területi előválogatójának győztese, Donkó Ferenc szolnoki erdész mérkőzhet majd meg.

(szolnoktv.hu nyomán)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?