Közjóléti híradó – Újra megnyílt a tihanyi kilátó, megújuló kisvasutak, hüllőhatározó okostelefonra… | Erdeiprogamok.hu

erdeiprogramok_logoEzen a héten is jelentkezünk közjóléti híradóval az Erdeiprogramok.hu honlapunk információiból szemezgetve, az élményekben gazdag magyar erdőkből. Ezúttal többek között az MME okostelefonra letölthető kétéltű- és hüllő határozójáról, a tihanyi Őrtorony újbóli megnyitásáról, az Pilis Parkerdő kilátóinak élőképéről, a kemencei erdei kisvasút meghosszabbításáról, az áprilisi Szent György-hegyről, a Zselic új turistaútvonaláról, Ábel gőzös műszaki meghibásodásáról, és a közelgő húsvéti programokról szóló bejegyzéseinket ajánljuk figyelmébe!

ERDEI PROGRAMOK TÁRSHONLAPUNKON >>>

Erdőlátogatási tilalmak listája az Erdeiprogramok.hu társoldalunkon >>>

 

Újra látogatható a tihanyi Őrtorony kilátó
Lekerült a lánc a csodakilátóról, új parkolóval és új útvonalakkal várják a kirándulókat. Vagyis újra látogatható a tihanyi Őrtorony kilátó, miután az építményre véglegesen érvényes fennmaradási és egyben használatbavételi engedélyt adott ki az illetékes hivatal – értesült a Balatontipp.hu.
Bővebben >>>

Meghosszabbítják a kemencei erdei kisvasutat
Az elsők közt kerül sor a kemencei kisvasút meghosszabbítására a kormány által a kisvasútfejlesztésre még tavaly megítélt 10 milliárd forintos keretből – mondta Révész Máriusz, a kerékpározás és az aktív kikapcsolódás fejlesztésével és népszerűsítésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős kormánybiztos szombaton, a Pest megyei Kemencén.
Bővebben >>>

Nézd élőben a kilátást a Prédikálószékről és a Pilis-tetőről!
A Pilisi Parkerdő Zrt. két legnépszerűbb kilátójában, a Prédikálószéki Kilátóban és a Pilis-tetőn található Boldog Özséb-kilátóban elhelyezett webkamerák közvetítésébe mostantól nem percenkénti frissítéssel lehet belepillantani, a közvetítés innentől kezdve élőben zajlik.
Bővebben >>>

predikaloszeki_kilato_avato_1

Ingyenes kétéltű- és hüllőhatározó alkalmazás készült okostelefonra
Ingyenesen letölthető okostelefonos kétéltű- és hüllőhatározó alkalmazást készített a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) és a Farkaskölykök Ifjúsági Egyesület.
Bővebben >>>

Április végétől új turistaúton járhatjuk be a Zselic varázslatos erdeit
Új turistaút nyílik a Somogy megyében található Zselicben április végén a térség értékeinek bemutatására, az idegenforgalom növelésére – mondta el Baranyai Sándor, a Méltó Élet Alapítvány kurátora csütörtökön Hajmáson, sajtótájékoztatón.
Bővebben >>>

Április eleje a Szent-György hegyen (KÉPEK)
A 415 méter magas Szent György-hegy a Balaton északi látképének egyik jellegzetes része. A Tapolcai-medence koporsó alakú vulkáni tanúhegye már messziről is vonzza a tekintetet és persze a kirándulókat is. A mediterrán hangulatú tájon túrázni indulók az első pár száz méteren szőlősorok mentén sétálhatnak, ami közben megtekinthetik a Lengyel-kápolnát, és a romos, egykori Ify-kápolnát, az Emmaust is.
Bővebben >>>

szentgyorgy_hegy_15

Élő adás a rétisas fészekből – Kikelt az első fióka
Február végén osztottuk meg a hírt, miszerint a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság működési területén található rétisas fészekben ülő tojó lerakta első tojását. Az Igazgatóság tájékoztatása szerint április 3-án, hétfőn reggel kikelt az első fióka.
Bővebben >>>

Ábel parkolópályán – Idén nem utazhatunk a Zalaerdő gőzösével
Az Erdeiprogramok.hu szomorú hírről értesült a napokban. Sajnálattal értesítjük a kisvasutak kedvelőit, hogy a Zalaerdő Zrt. Ábel nevű gőzmozdonya az évben műszaki okok miatt nem közlekedik.
Bővebben >>>

50 darab madárodút helyeztek ki a Gödöllői Erdészeti Arborétumban
A Pilisi Parkerdő Zrt. a madárodúk kihelyezésével a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület kutatói és madárvédelmi munkáját segíti.
Bővebben >>>

erdo_erdei_kepek_4

Új természetvédelmi területtel védik hazánk egyik legkülönösebb teremtményét
Természetvédelmi terület lett a bajai földikutya-rezervátum, amely kulcsfontosságú lépés a faj megóvása terén – hangzott el a terület határát jelző tájékoztató-tábla kihelyezését követő sajtótájékoztatón.
Bővebben >>>

Tavaszi menetrenddel vár a Lillafüredi és a Pálházi Erdei Kisvasút
Áprilistól életbe lépett a tavaszi menetrend az Északerdő Zrt. Lillafüredi Állami Erdei Vasútján és Pálházi Állami Erdei Vasútján, így több időpontban várnak minden természetbarátot az élményekben gazdag magyar erdők vasútjai.
Bővebben >>>

Tavaszi programok az Északerdő erdei iskoláiban
Áprilisban és májusban is színes programokkal várnak kicsiket és nagyokat egyaránt az Északerdő Zrt. erdei iskolái. Húsvétkor népi játékok segítségével mérhetjük fel tudásunkat, de fényképezkedhetünk az Erdésznyuszival és a Tavasztündérrel is. A Föld Napja alkalmából felszíni barlangtúrával, csapatvetélkedővel várnak minden látogatót, a Madarak és Fák Napja alkalmából pedig az év madarával is megismerkedhetünk.
Bővebben >>>

A Budakeszi Vadaspark programdömpingje a tavaszi szünetre
Tojáskeresés, játékos ismeretterjesztés, kecskeügyességi show, nyuszi- és kecskesimogató, Állatijó Bemutatók és kisállat tréningek – a Budakeszi Vadaspark az április 13. és 18. közötti tavaszi szünetben minden nap gazdag programkínálattal várja a látogatókat. A programok a belépő díjon felül ingyenesek lesznek.
Bővebben >>>

kismuflon_budakeszi_vadaspark_2

Vadon élő állatok megjelenése magyar költők verseiben – Szavalóverseny Nyíregyházán
A Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskola a „Madarak és Fák Napja” alkalmából ismét meghirdeti szavalóversenyét óvodás gyermekek számára, melynek témája a természet, vadon élő állatok megjelenése magyar költők verseiben.
Bővebben >>>

Nyuszivonatok indulnak a Bükkben és a Mátrában
Húsvétkor nyuszivonatok indulnak a Bükkben és a Mátrában az Egererdő Zrt. jóvoltából. Az erdei vonatos családi kirándulások élménypontja a nyuszisimogató lesz, azonban ne maradjon otthon a plüss nyuszi, bárány és csibe sem, ugyanis idén is lesz húsvéti lájkverseny.
Bővebben >>>

Változott az Országos Kéktúra nyomvonala Piliscsabán
Az OKT jelenlegi nyomvonal változtatása szintén egy korábban – a túrázók biztonságos közúti átkelését szem előtt tartva – egyeztetett, időközben felmért és felfestett, kényszerű módosítások egyik újabb eredménye – olvasható a Magyar Természetjáró Szövetség honlapján.
Bővebben >>>

(Erdő-Mező Online – www.erdo-mezo.huErdeiprogramok.hu)

erdeiprogramok_header

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?