Lignova Készház Centrumot adtak át Sopronban

lignovaA fenntartható erdőgazdálkodást folytató 22 állami erdészeti társaság egyre bővülő palettával szolgálja ki az egyes térségek és hazánk teljes lakosságát – mondta kedden Bitay Márton, állami földekért felelős államtitkár Sopronban.

Bitay Márton kiemelte, a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. (TAEG Zrt.) cselekvően közreműködik a Soproni Egyetem oktatásában, valamint szakszerűen, lelkiismeretesen, a helyi lakosok igényeit szem előtt tartva kezeli a település környéki erdőket. A Társaság kiemelten példás tevékenységet végez a régióban.

lignova_logoA TAEG Zrt. szakmai és közjóléti feladatai mellé sorakozik fel a Lignova készházak gyártása, amely családoknak teremthet meghitt, biztonságos otthont – hangsúlyozta az államtitkár. Az energiapazarlás, a környezetszennyezés fokozódása miatt, a Lignova Készházak programjába különösen fontos a környezettudatos szemlélet, ezért célja, az épületek energiafelhasználásának csökkentése, a környezetbarát anyagok alkalmazása és a megújuló energiák felhasználása. Ezért az így készült házak – az igényektől függően – kiemelkedően jó energia besorolásba tartoznak.

Az államtitkár elmondta, a TAEG Zrt. tudatában van annak, hogy komoly felelőssége van a térségben. Hiszen az erdővel, a fával, mint megújuló energiaforrással való szakszerű bánásmód gazdasági erősödésünk egyik lehetősége is. Olyan eleme, mely kiemelt körültekintést és figyelmet érdemel.

Bitay Márton hangsúlyozta, „köszönet jár Sopron város vezetésének is, hogy nyitottak a TAEG Zrt.-vel való együttműködésre.” Ezáltal is biztosítják, hogy Sopron és környéke európai mércével mérve is fejlett térségként fejlődjön. A nemzeti kormányra, a Földművelésügyi Minisztériumra ebben a törekvésben mindig partnerként tekinthetnek.

(FM Sajtóiroda)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?