Tuskó vagy fémmel szennyezett fahulladék? A megoldás a Husmann HL aprítógép!

husmann_4Az 1993-ban alapított, magyar tulajdonú Best Machinery Kft. folyamatosan fejlődő termékválasztékkal és szervizszolgáltatással várja dinamikusan bővülő ügyfélkörét. A kiemelkedően megbízható bányaipari- és földmunkagépek, a hulladékkezelés és újrahasznosítás, valamint a raktártechnikai berendezések (LiuGong targoncák és mérleges békák) mellett a cég erdészeti gépek, és a biomassza feldolgozás eszközeinek (faaprítás, mezőgazdasági melléktermék és fa brikettálás, valamint pelletálás) kereskedelmét is végzi. Mivel egy-egy termékkategóriában különböző kapacitású és gyártmányú termékeket kínálnak, így minden ügyfelük megtalálhatja a számára ideális megoldást.

„A termékpalettánk elég sokrétű. A cég indulásakor alapvetően a LiuGong kínai földmunkagépek forgalmazásával foglalkoztunk, de a piac végül azt diktálta, hogy mozduljunk el az újrahasznosítás illetve a fafeldolgozás, aprítási munkák felé. Először a hulladék fa feldolgozásához kerestünk megfelelő termékeket, aminek következtében elkezdtük forgalmazni az Eschlböck aprítógépeket. Mivel ezek főként erőművek kiszolgálására szolgálnak, így a Husmann termékeivel is foglalkozunk, amelyeket első sorban komposztálási célokra ajánlunk. Kínálatunkban szerepelnek még brikettálók, pelletálók: nyugati licenc alapján, nyugati közreműködéssel Kínában gyártott termékek” – mesélt a kezdetekről Horváth Károly termékfelelős.

husmann_3

A Best Machinery Kft. nagyjából 7 éve forgalmazza a Husmann gépeket, két éve pedig a kizárólagos magyarországi forgalmazóvá váltak. A fafeldolgozással és hulladékkezeléssel is foglalkozó gyártó egy családi, rendkívül ügyfélközpontú vállalkozás, amely szívesen látja az érdeklődőket is. Az alkatrészellátásuk kiváló, így az esetleges meghibásodások esetében a gépeknek nem kell napokig állniuk.

husmann_5

Sok a tuskó? Akkor itt a HL széria

„Az országot járva látjuk, hogy nagy igény mutatkozik a dobaprítókra. Néhány helyen (pl. az autóutak építésénél vagy az erdészeteknél) elég sok tuskó halmozódik fel, amivel nem mindig tudnak mit kezdeni. A tuskók feldolgozását a legtöbb esetben kalapácsos darálóval végzik, ám ezek a gépek nem erre a feladatra lettek kitalálva. A tuskók elsődleges aprításához a lassú fordulatú, egy vagy két tengelyes shredderek optimálisak. Ha egy shredder előaprítást végez, majd az van rávezetve egy kalapácsos aprítóra, akkor egy relatív finom minőségű aprítékot kapunk” – mondta el az Erdő-Mezőnek Horváth Károly.

A Husmann HL szériája széles körben használható, ám azt tudni kell, hogy alapvetően nem készít finom aprítékot, tehát a végterméket nem lehet G50-es vagy G100-as méretűekhez hasonlítani.

husmann_1

Akár 30 centiméter hosszú, és 10 centiméter átmérőjű darabok is az így kapott biomasszában. A HL széria elsődleges feladata tehát, hogy a tuskót szétdarabolja. Mindezek mellett a típus hasznos segítség a fémmel szennyezett hulladék fa aprítására is, hiszen abban nem okoz kárt.

Az ügyfelek igénye szerint

A Husmann HL szériának 5 típusa létezik, amelyek között van egy tengelyes és két tengelyes változat, de igény szerint a Best Machinery Kft. akár telepített verziót is tud ajánlani: a gépet a telephelyen egy tartószerkezettel fém lábakra lehet erősíteni. Ezeknek jellemzően elektromos meghajtásuk van, ám elérhetők dízel-elektromos meghajtással is.

TOSHIBA Exif JPEG

A Husmann HL szériás gépek között természetesen létezik mobil változat, amely akár konténer-mobil felépítmény is lehet, de utánfutó alvázra, tandem tengelyes vagy három tengelyes alvázra is felépíthetők. Mindezek mellett az erdei közlekedésre létezik láncos járszerkezettel közlekedő változat is.

A Husmann HL aprítógépek lehetnek elektromos vagy dízel meghajtásúak, utóbbiból pedig kétféle motor is létezik, amelyek megfelelnek a legkomolyabb emissziós előírásoknak is. A különböző felépítmények az összes motorváltozattal variálhatók, így a Best Machinery Kft. az ügyfelek igényeit maradéktalanul ki tudja szolgálni.

„Az országban a HL 1122-es egytengelyes shredderből több is dolgozik, amelyek igény esetén megtekinthetők. A gépek kapcsán fontos kiemelni, hogy a gazdaságos üzemeltetéshez folyamatos munka szükséges, amely a szervizszolgáltatásunknak és alkatrészellátásunknak köszönhetően biztosított” – magyarázta a termékfelelős.

husmann_4

A Husmann HL aprítógépeket alapvetően olyan erdészeteknek, erdészeti és fakitermelő vállalkozóknak, valamint fahulladékra specializálódott hulladékfeldolgozó cégeknek ajánlják, amelyek egy plusz fázist tudnak beiktatni a munkájuk során a minőségi apríték előállítása érdekében. „Mindezek mellett persze fontos szempont, hogy egy ilyen beruházásra legyen 2-300 ezer euró beruházási keret” – tette hozzá Horváth Károly.

Telephely és szervizszolgáltatás

A Best Machinery Kft. saját tulajdonú telephellyel rendelkezik Szigetszentmiklóson, ahol 1200 négyzetméteres raktár- és szervizcsarnok, illetve egy 450 négyzetméteres irodaház található. Telephelyükön az általuk forgalmazott munkagépek és targoncák megtekintése mellett lehetőséget biztosítanak azok munkakörülmények között történő kipróbálására is. További szervizpontjaik Sopronban, Békéscsabán, valamint Debrecenben működnek. A berendezések karbantartását központjukból, illetve vidéki kirendeltségeikből indulva végzik szervizmérnökeik, technikusaik.

Best Machinery Kft.

2310, Szigetszentmiklós, Csepeli út 15.
Tel.: +36 24 525 920
Fax: +36 24 525 921
http://bestmachinery.hu
info@bestmachinery.hu

husmann_6

(Gribek DánielErdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?