Több helyen is a helyi erdőtulajdonosokkal és erdészekkel közösen járőröztek a rendőrök

rendor_erdogazda_2Polgárőrökkel, mezőőrökkel, valamint a helyi föld- és erdőtulajdonosokkal és erdészekkel szerveztek közös szolgálatot a Mátészalkai, de a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság munkatársai is.

Közös ellenőrzés Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

Külterületi ellenőrzést tartottak 2016. december 14-én a Mátészalkai Rendőrkapitányság munkatársai polgárőrökkel, mezőőrökkel, valamint a helyi föld- és erdőtulajdonosokkal együttműködve. A közösen végrehajtott ellenőrzés célja Ópályi, Nyírparasznya, és Nagydobos települések külterületén az illegális vadászati tevékenység, a tulajdon elleni szabálysértések, és más külterületi jogsértések megelőzése volt.

A közös szolgálat során az egyenruhások két személlyel szemben intézkedtek közlekedési szabálysértés elkövetése miatt, egyéb jogsértő cselekményt nem tapasztaltak. A rendőrség a közeljövőben is tervez hasonló ellenőrzéseket a társhatóságokkal együttműködve.

rendor_erdogazda_1

Rendőrök a Hadház és Téglás melletti erdőkbe

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság munkatársai december 15-én Hajdúhadház és Téglás térségében tartottak fokozott ellenőrzést. A rendőrök terepjárókkal és gyalogosan is járőröztek annak érdekében, hogy a nehezen megközelíthető helyeken is ellenőrizni tudjanak.

A rendőrök a polgárőrökkel is több száz órát töltöttek közös szolgálatban a közeli erdőkben. A visszatérő jelleggel végzett járőrszolgálatok különböző napszakokban történnek és elsődleges céljuk, hogy megelőzzék a falopásokat, az illegális fakitermelést, az orvvadászatot valamint az egyéb külterületi bűncselekményeket.

rendor_erdogazda_2

A Mátészalkai Rendőrkapitányság munkatársa és egy erdőtulajdonos

A szolgálat során, a külterületen élőkre is nagy figyelmet fordítanak, hogy a rendőrök közvetlenül megismerjék az ott lakók közbiztonsággal kapcsolatos észrevételeit, véleményüket.

A megelőzés érdekében a rendőrség számít az erdő- és földtulajdonosok tevékenységére. Lehetőség szerint látogassák meg többször ingatlanjaikat, a kezelésükben álló földterületet, ellenőrizzék annak sértetlenségét.

hajduhadhaz_rendor

(police.hu, civishir.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?