STIHL Timbersports VB: Juhász István ötödikként a döntőben, péntek este drukkolhatunk a magyar válogatottnak (+Interjú)

stihl_timbersports_2016_juhasz_istvan_2A csütörtöki selejtező versenyen nagy csatában az 5. helyen jutott be a szombat esti egyéni döntőbe Juhász István válogatott sportfavágónk, aki nyilatkozott is az Erdő-Mezőnek. A magyar fakitermelő válogatott pénteken ragad fejszét és fűrészt, hiszen kezdetét veszi a csapatok megmérettetése is. A STIHL Timbersports széria favágó világbajnokságát ezen a hétvégén rendezik a németországi Stuttgartban, az arénába hamar elfogyott minden jegy, így fantasztikus hangulatra lehet számítani pénteken és szombaton is.

A Bakó Norbert, Bozsó Zoltán, Juhász István és Strúbel József összeállítású csapatnak otthonunkból is szurkolhatunk az élő internetes adásnak köszönhetően!
http://www.stihl-timbersports.de/livestream.html

Az egyéni döntőbe került ráckevei fakitermelő, Juhász István szombat reggel telefonon nyilatkozott az Erdő-Mezőnek.

Gribek Dániel: Nagyszerű eredménnyel kerültél be a szombati egyéni döntőbe. Hogyan sikerült az ötödik helyen zárnod?

Juhász István: Látszik az, hogy jönnek a fiatalok, és egyre inkább erősödik a mezőny. Én valószínűleg azért vagyok még mindig a legjobbak között ennyi idő után is, mert a rutinom mellett én mind a hat versenyszámban jól tudok teljesíteni. Nyilván nekem is megvan, amiben jobb vagy gyengébb vagyok, de összességében tudok hozni egy átlagot. A fiataloknál még az látszik, hogy egy-egy versenyszámban kiemelkedően teljesítenek, de a többiben nem, és ez a verseny hat részből áll.

A legjobb öt versenyző - Balra: Juhász István - Forrás: STIHL Timbersports USA Facebook oldal

A legjobb öt versenyző – Balra: Juhász István – Forrás: STIHL Timbersports USA Facebook oldal

Mondták is már nekem, hogy a korom miatt nem sok reményt fűznek a döntőbe kerüléshez, és őszinte leszek, már majdnem én is így gondoltam, de olyan a mentalitásom, hogy az utolsó pillanatig küzdök, nem adom fel a versenyt. Erre jó példa, hogy a Stock Saw volt az utolsó versenyszám, és nagyon megküzdöttem vele, mert az egy perces felkészülési időben csak a harmadik rántásomra indult be a fűrész, akkor pedig már nem tudtam bemelegíteni, a kezemet fel kellett rakjam a fára. Gyakorlatilag egy idegbeteg kapkodás volt az egész, de mégis olyat tudtam vágni, hogy a második legjobb eredmény az enyém lett, amivel nagyot ugrottam előre összetettben.

Gribek Dániel: A többi versenyszám hogyan sikerült?

Juhász István: Belülről tudom, hogy mindegyiknél hibáztam hol kisebbet, hol nagyobbat. Nekem a fejszés Underhand Chop a gyengém, és éppen azzal kezdődött a verseny. Ha fűrész van a kezemben, abban van gyakorlatom, de ez a mai napig nem megy jól, ami meg is látszott.

stihl_timbersports_2016_juhasz_istvan_2

Juhász István – Forrás: STIHL Timbersports USA Facebook oldal

A szintén fejszés Standing Block-nál talán életem legjobbját hoztam 21 másodperccel, de tudom, hogy abban is hibáztam, és veszítettem 2-3 másodpercet. A Single Buck nem sikerült túl jól, háromszor is elakadtam a fűrésszel, míg a Springboardban átlagos időt tudtam hozni, 1 perc 11 másodpercet. A második zsebbel sok időm elment, mert göcsös volt a fa. A szervezőkkel 10 percig vitatkoztam, hogy ki kellene cserélni, de végül a feszített menetrend miatt hagytam a dolgot. Végül viszont nagyon rossz helyre ütöttem, és egy göcs miatt sok időm elment. De ez az eredmény így sem volt rossz.

A motorfűrészes Stock Saw versenyszámot pedig már említettem. A nehézségek ellenére ebben életem legjobbját hoztam; 11.6-ot. Az Underhandet kivéve tehát végig hoztam egy aránylag jó átlagot, ami az 5. helyre elég is volt.

Gribek Dániel: Pénteken a magyar fakitermelő válogatott is pályára lép. Hogyan készültök, mit vártok az estétől?

Juhász István: Közösen készülünk, és megpróbálunk minél jobb eredményt elérni. A csapatverseny természetesen fontosabb nekem is, hiszen együtt képviseljük Magyarországot. Megpróbálunk összerakni valami jót, remélem, hogy sikerülni fog. Küzdünk viszont egy sérüléssel, Bakó Norbinak hónapok óta derékfájdalmai vannak. Az időmérőn bizonyította, hogy így is képes nagyon jó időkre, de kellemetlen neki minden ütés.

Forrás: STIHL Timbersports USA Facebook oldal

Nagyítás a képre kattintva! – Forrás: STIHL Timbersports USA Facebook oldal

Gribek Dániel: Szombaton egyéni döntő, amiben tehát érdekelt is vagy. Mit vársz magadtól, mire számítasz?

Juhász István: A szabályrendszer szerint több körből áll a verseny, és az elsőben pont Underhanddel kell kezdenem, ami ugye a gyengém. Utána viszont a Stock Saw következik, amiben jó tudok lenni. A harmadik versenyszám a Standing Block lesz, aminél valószínűleg a 20 másodperces időeredmény már kevés, mert a legtöbben 16-17 másodperceket vágnak. Nem tudom, hogy mi lesz, nem tudom, hogy tovább tudok-e jutni a következő körbe.

Gribek Dániel: Végezetül; hogy van a csapat, hogy érzitek magatokat?

Juhász István: Köszönjük a kérdés, jól vagyunk, jól érezzük magunkat. Ezt a többiek nevében is elmondhatom. Egységes a csapat, és nagyon várjuk az esti versenyt.

Gribek Dániel: Gratulálok neked a döntőbe kerüléshez, és a csapatnak ma estére, neked egyéniben pedig szombatra kívánok sok sikert az Erdő-Mező csapata nevében!

stihl_timbersports_2016

(Gribek Dániel Erdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?