Ismét kiemelkedő trófeát mutathattak be az Északerdő Zrt. trófeaszemléjén

trofeaszemle_eszakerdo_2016_4A rotációs elv alapján ismét a Jósva-Tornai Erdészeti Igazgatóság töltötte be a házigazda szerepét, és adott helyszínt a felújított Szelcepusztai Turistaház környezetében az Északerdő Zrt. VIII. Trófeamustrájának. A rendezvényen a társaság vadászterületeiről származó 98 trófeán túl további 11 trófeát is bemutattak. Szerencséje volt a szervezőknek, mert a tartósan esős időjárásban sikerült kifogni egy igazi verőfényes őszi napot, amelynek köszönhetően láthatóan az eddigi legtöbb érdeklődő látogatta meg a rendezvényt.

A résztvevőket Zay Adorján, az erdészeti társaság vezérigazgatója köszöntötte. Beszédében a következetes szakmai munkát értékelte, amivel elérték, hogy a szarvasbőgési időszakban ilyen szép mennyiségű szarvasbika esett a társaság által kezelt vadászterületein. Megköszönte a kollégák áldozatos munkáját, majd – a hagyományokhoz híven – oklevelet adott át az Északerdő Zrt. 2015/2016 vadászati szezon legjobb hivatásos vadászának. Ezt a Hernádvölgyi Erdészeti Igazgatóság megbízott igazgatója, Mihók István vehette át, az elismeréshez egy muflon kos elejtési lehetőség is társul.

trofeaszemle_eszakerdo_2016_1

Az eseményt megtisztelte Ugron Ákos Gábor, a Földművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkára is, aki beszédében megerősítette, hogy kiállnak az állami erdőgazdaságok általuk is elismert szakmai alapokon folytatott gazdálkodása mellett.

trofeaszemle_eszakerdo_2016_2

Berta Béla, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi és Erdőgazdálkodási Főosztályvezető-helyettese a megyei vadászati eredményeket foglalta össze. A megye három vadgazdálkodási körzetében növekedést mutat a gímszarvas állomány, amit igazol az is, hogy több mint 55 vadászterület mutatott be gím agancsot bírálatra. A tavalyi évhez hasonlóan az idén is az Északerdő Zrt. egyik – jelen esetben a Jósva-Tornai Erdészet – vadászterületéről került ki a megyében elejtett legnagyobb (11,18 kg), legtöbb pontszámot (211,13 IP) elért, egyetlen aranyérmes gímbika.

trofeaszemle_eszakerdo_2016_3

Szentléleki Tibor, az Északerdő Zrt. vadászati és idegenforgalmi osztályvezetője beszámolt arról, hogy a társaság 8 vadászterületén az idei bőgésben 103 bika került terítékre, amelyből 98-at a helyszínen meg is tudnak mutatni. A jó agancsfelrakási időszaknak 5,5 kg-os átlagsúly lett az eredménye – ez a legnagyobb az elmúlt 8 évben. Ezzel együtt 37%-ra nőtt az érmes arány is. Örömmel konstatálta, hogy két egymást követő évben is örülhetnek egy-egy kiemelkedő, 11 kg feletti bika elejtésének. Megköszönte a kiállításon vendégkiállítóként részt vevő, a Jósva-Tornai Erdészet által kezelt vadászterülettel szomszédos Martonyi és Vidéke Vadásztársaságnak, hogy közösen mutathatták be a térségben élő, kiváló minőségű, így jelentős értéket képviselő gímszarvas állományból idén terítékre hozott gímbikákat.

trofeaszemle_eszakerdo_2016_4

A napfényes, de hideg időben is kitartó érdeklődőket egy tál meleg ételre látta vendégül az erdőgazdaság.

Szentléleki Tibor
ÉSZAKERDŐ Zrt.
vadászati és idegenforgalmi osztályvezető

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?