Huszonkilenc erdész adott vért Nagykanizsán az Erdők Hete alkalmából

veradas_erdeszOrszágszerte véradásra buzdították az erdőgazdaságok dolgozóit az Erdők Hete alkalmával, a nagykanizsai eseményre a Zalaerdő Zrt. munkatársai is folyamatosan érkeztek segíteni. „Ez a második alkalom, az első már régebben volt, és úgy gondoltam, hátha ezzel néhány emberéletet megmenthetek” – mondta el Pacsai Endre fahasználati műszaki vezető.

Az alkalmazottak között rendszeres véradók is vannak. „Most már sokadik alkalommal adok vért, mint önkéntes véradó. Az első alkalom a Mozgásközpontban, itt, Nagykanizsán volt, mert sportoktatóként is dolgozom esténként. Szívesen jöttem ide is vért adni” – fogalmazott Pavelka Andrea.

Az Erdők Hete alkalmával az erdészetek rendszerint a civileket szólítják meg, ám a véradó akció keretében ezúttal a saját munkatársaikat mozgósították. „Nekik is új ez, hiszen nem volt még rá példa. A kezdeményezés minden erdőgazdaságnál megvan, tehát ez egy közös program, nem csak a Zalaerdőnél van erre lehetőség. A kollégák viszonylag jól fogadták, a rendszeres véradók szerintem mindannyian itt vannak” – vélekedett Steyer Edina, a Zalaerdő Zrt. PR ügyintézője.

A Zalaerdő Zrt. véradásán összesen 29-en vettek részt.

(Kanizsa TV – Kanizsa)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?